Terör kınandı

Cizre'de STK'ler ve kanaat önderleri Tahir Güven'in katledildiği saldırıyı kınadı.

Haberler 16.12.2021 - 10:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

IRNAK - rnakn Cizre ilçesinde sivil toplum kurulularnn temsilcileri ve kanaat önderleri, eski AK Parti lçe Bakan Cihan Güvenin kardei Tahir Güvenin katledildii saldry knad.

Tahir Güvenin Cudi Mahallesi Mercan Sokanda 4 Aralkta otomobiline düzenlenen silahl saldr sonucu öldürülmesine tepkilerini dile getirmek için baz sivil toplum kurulularnn temsilcileri ile aralarnda Jirki ailesinden Tahir Adyaman, Batuyan ailesinden Mehmet Güngör ve Tatar ailesinden Aslan Tatarn da bulunduu kanaat önderleri, Cizredeki Dörtyol Meydannda bir araya geldi.

Ellerinde Türk bayraklar ile Ülkemi seviyorum, terörü lanetliyorum, Teröre lanet olsun, Teröre kar tek ses tek yürek, Kahrolsun PKK, Cizre teröre kar omuz omuza yazl pankartlar tayan grup, kahrolsun PKK, ehitler ölmez vatan bölünmez, PKK bitecek, ac dinecek sloganlar att.

Grup adna basn açklamasn okuyan Tahir Güvenin olu Ferzan Güven, babasyla gurur duyduunu söyledi.

Bu bölgede yaamann, yaatmann bir bedeli var. Bedeli yllarca bölge halkmz ve tüm dou vilayetlerimiz ödüyor ve ödemekte. En son bu bedeli bölgemizin kalabalk büyük airetlerinden Meman aireti lideri Tahir Güven canyla ödedi. Tahir Güvenin olu, Meman aireti mensubu olduumu gururla sözlerime eklemek istiyorum. diyen Güven, öldürülen kiinin Tahir Güven deil, insani deerler ve insann yaam hakk olduunu aktard.

Güven, Terör örgütlerinin hedefinde büyük ve güçlü Türkiyenin 2023 hedefleri var. Bu büyük hedefler engellenmeye çallyor. Buna asla izin vermeyeceiz. Güçlü Türkiye için elbette birliimizden, beraberliimizden taviz vermeyeceiz. dedi.

Herkese birlik ve beraberlik çarsnda bulunan Güven, unlar kaydetti:

Gelin tüm terör örgütlerine kar beraber olalm, ölümlerin, terörün ve bölücü faaliyetlerin önüne geçelim. Bölge halkmz iyi bilmelidir ki terörü ve terör örgütünü merulatran kiileri lanetliyoruz. Devletimizin ve milletimizin verdii güçle terör örgütleriyle mücadelede birliimizi sonuna kadar sürdüreceiz ve her zaman olduu gibi var gücümüzle terörü lanetliyoruz. Terör ve faaliyetleri bu bölgede eitimi, ulam, ticareti ve her türlü sosyal hizmeti engellemitir. Tahir Güvenler bu kaderi deitirmeye çalm ve bunu canlaryla ödemitir. Yarnn çocuklarn yaatmak uruna kendi canlarn feda etmi, ehitlik mertebesine ulamtr.

Ana Sayfaya Git