Terör kurbanı 4 hayat verdi!

TERÖR'ün hain saldırısında ağır yaralan ve 11 gün sonra beyin ölümü gerçekleşen 17 yaşındaki Habibe, 4 kişiye yaşam "umudu" oldu. Ailesi organlarını bağışladı.., cenazesi gözyaşları içerisinde toprağa verildi.

Haberler 17.11.2016 - 09:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn merkez Balar ilçesinde PKKllarca düzenlenen saldrda ar yaralanan ve beyin ölümü gerçekleen 17 yandaki tekstil içisi Habibe Aydnn balanan organlar 4 kiiye hayat verecek.

Teröristlerce gerçekletirilen saldrda ar yaralanan ve kaldrld Dicle Üniversitesi Tp Fakültesi Hastanesinde beyin ölümü gerçekleen Habibe Aydnn organlar ailesi tarafndan balanmt.

Balar ilçesinde oturan Hac ve Mukaddes Aydn çiftinin 5 çocuundan biri olan ve ailesine katkda bulunmak amacyla çalt tekstil atölyesine giderken PKKl teröristlerin bomba yüklü araçla düzenledii saldrda ar yaralanan Habibe Aydnn böbrekleri Ankara ve Antalyada, karacieri Malatyada, korneas da Diyarbakrda organ bekleyen hastalara nakledilecek.

- 2 yanda ayn hastanede tedavi görmü

Habibe Aydnn, 2 yanda geçirdii bir rahatszlk sonucu ayn hastanede kan ba sayesinde hayata tutunmas dolaysyla, aile, kzlarnn da baka insanlara hayat vermesi için organlarn balama karar ald.

Baba Hac Aydn, gazetecilere yapt açklamada, saldr srasnda Diyarbakrda bulunmadn, olay duyar duymaz kentte geldiini söyledi.

Terör örgütüne tepki gösteren Aydn, Allahlarndan bulsunlar. Baka ne diyebiliriz? Kzmn organlarn can kurtarmak için baladk. Biz de zaten o küçükken yine ayn fakültede kann deitirmitik. Biz de aynsn yaptk. nallah dier vatandalar yaatr. diye konutu.

Aabey Emin Aydn da patlama sesini duyunca hemen olay yerine gittiklerini, kz kardeini aradn ancak ulaamadn anlatt.

- çok sevdii arkadayla el ele hastaneye götürülmü

Kardeinin bir gün önce çok sevdii arkada Mervenin evinde kaldn ve patlama srasnda Habibe ile Mervenin çaltklar tekstil atölyesine gitmek için yolda bulunduklarn aktaran Aydn, kz kardeine ulaamaynca Merveyi aradklarn ancak tanmadklar birinin telefonu açarak, genç kzlar hastaneye kaldrdklarn bildirdiini ifade etti.

Hemen hastaneye kotuklarn kaydeden Emin Aydn, konumasn öyle sürdürdü:

Kardeim patlamann iddetinden dolay beyin kanamas geçirmi. 10 gün sonra gözlerini açmaya balad, tepki veriyordu. Sonra yeniden fenalat, beyin ölümü gerçekleti. Tekstil atölyesinde çalyordu. yerine giderken patlama olmu. Merve arkadayla birbirlerini çok seviyorlard. Zaten hastaneye de el ele tutumu ekilde kaldrmlar. Arkada Merve de hayatn kaybetti.

- Bunu yapan insan deil

Ailece isteyerek Habibenin organlarnn baladklarn aktaran Emin Aydn, Kardeim de kan bayla hayata tutundu. Bu yana kadar bakasnn kanyla yaad. 2 yandayken kan deimiti. nallah onun organlar bakalarnda hayat bulur. ifadelerini kulland.

Habibenin hayat dolu olduunu, arkadalaryla gezmeyi çok sevdiini dile getiren Aydn, maddi imkanszlklardan dolay Habibenin okuyamadn vurgulad.

Emin Aydn, Bunu yapan insan deil. Diyecek hiçbir kelime bulamyorum, bu saldrlar knyoruz. Kardeim çok güler yüzlüydü. Sürekli sevdii arkadalaryla zaman geçirirdi. Patlama gecesinde evinde kald arkadalaryla elenerek çekim yapmlar. O görüntüleri izleyerek gözya döküyoruz. dedi.

- Türkiyeye örnek olabilecek bir karar

Dicle Üniversitesi Tp Fakültesi Hastanesi Bahekimi Prof. Dr. Gökhan Krba da 4 Kasmdaki saldrda Habibe Aydnn hastaneye ar yaral olarak getirildiini, geçirdii ar beyin kanamas sonucu 11. günde kaybettiklerini söyledi.

Ailenin sorumluluk üstlenip çok önemli bir karar alarak 17 yandaki Habibenin organlarn balandn hatrlatan Krba, Bu sayede genç kzmzn organlar Türkiyenin çok farkl yerlerinde farkl insanlar üzerinde yaayacak. Karacierde yaralanma olmasna ramen çok baarl bir operasyon geçirdii için karacieri de alnd. dedi.

Krba, Habibe Aydnn böbreklerinin Ankara ve Antalyaya, karacierinin Malatyaya gönderileceini, korneasnn da Diyarbakrda deerlendirileceini aktard.

Aileye basal dileyen Krba, Türkiyeye örnek olabilecek bir karar, çok ciddi bir sorumluluk ve özveri gerektiriyor. Bunun için de kendilerine teekkür ediyorum. diye konutu.

- Annelerin yürekleri yanyor

Aydnn akrabas Mehmet Nezir Alphan, olay üzerine çok perian olduklarn belirterek, terör saldrsn lanetledi.

Ziynet Sümer de Habibenin amcasnn torunu olduunu belirterek, duygularn Gençlere günah deil mi? Annelerin yürekleri yanyor. Knyoruz, çok zor bir ey. eklinde dile getirdi.

Öte yandan, hastanenin bekleme salonunda yaknlaryla at yakan anne Mukaddes Aydn, PKKya tepki gösterdi.

Cenazesi topraa verildi

Akam saatlerinde Aydnn balanan organlar alndktan sonra cenazesi yaknlar tarafndan alnd. Habibe Aydnn cenazesi, Balar lçesi Yeniköy Mezarlna götürüldü. Mezarlk camisinde klnan namazdan sonra Habibenin cenazesi gözyalar arasnda topraa verildi.

Merkez Balar ilçesinde 4 Kasmda PKKl teröristlerce bomba yüklü araçla düzenlenen saldrda polis memurlar Semih Turgut ve smail Mavita ehit olmu, 9 sivil yaamn yitirmi, 100ü akn kii de yaralanmt.

Ana Sayfaya Git