Terör mağduru Diyarbakırlı Ahsen, tekvandoda başarıya ulaştı

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde 4 yıl önce PKK'lılarca gerçekleştirilen saldırılarda mağduriyet yaşayan Ahsen Sümbül i tüm imkansızlıklara rağmen azmin zaferiyle, Minikler Türkiye Tekvando Şampiyonası Doğu Müsabakaları'nda ikinci oldu.

Haberler 30.09.2019 - 10:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Terör maduru 12 yandaki Diyarbakrl Ahsen Sümbül, Minikler Türkiye Tekvando ampiyonas Dou Müsabakalarnda ikinci olarak, tekvandoda baarya ulat.

Diyarbakrn Sur ilçesinde yaayan ve 4 yl önce PKKl teröristlerin çukur kazp, barikat kurarak, tuzakladklar patlayclar infilak ettirerek düzenledii saldrlarda büyük maduriyet yaayan Ahsen Sümbül ve ailesine Aile, çalma ve Sosyal Hizmetler l Müdürlüünce maddi destek sunuldu.

Kurum, yaad travmay atlatabilmesi için Diyarbakr ehit Yüzba Bahtiyar Er mam Hatip Ortaokulunda okuyan Sümbülü tekvando kursuna yönlendirdi.

Antrenör Orhan Baytekin eliinde eitimini sürdüren Sümbül, Sivasta 5-8 Eylülde gerçekletirilen Minikler Türkiye Tekvando ampiyonas Dou Müsabakalarda ikinci olmay baard.

- Ahsen Sümbül: lk maçmda ikinci olmak gurur vericiydi

Ahsen Sümbül, Surda yaanan olaylara deinerek, Zorlu bir dönemdi. Tüm çocuklar için zordu. Okul hayat ve eitimde maddi ve manevi çok zorluydu. dedi.

Yaadklar olumsuz sürece ramen okulunu baaryla tamamladn dile getiren Sümbül, yaadklar maddi skntlar üzerine devletin kendilerine destek sunduunu aktard.

Devletten düzenli maa alyoruz, geçimimizi öyle salyoruz. Tekvando kursu olduunu örenince önce erkek kardeim eitim almaya balad. Sonra hocamla tantm. Hocam da fiziki yapmn tekvandoya uygun olduunu belirtti. Ben de kursa katldm. diyen Sümbül, katld ilk büyük organizasyonda 45 ilden gelen 400 sporcu arasnda Türkiye ikincisi seçildiini kaydetti.

Sümbül, Arkadalarm bayramda eker toplarken, ben burada çalyordum. Bu sayede zaten baardm. Sivasta yaplan Minikler Türkiye Tekvando ampiyonas Dou Müsabakalarnda Türkiye ikincisi oldum. Bu benim ilk maçmd. lk maçmda ikinci olmak gurur vericiydi. eklinde konutu.

- Dünyada ülkemin bayran dalgalandrmak istiyorum

Arkadalarnn, spor yapmasnn okuldaki eitimini olumsuz etkileyeceini belirttiini, buna kar her iki alanda da baar olmak için daha çok azimle çaltn belirten Ahsen Sümbül, çok çalmasnn hem sporda hem de derslerinde baar getirdiini anlatt.

Haftann 7 günü idman yaptn ifade eden Sümbül, bayramlarda dahi çalmasn aksatmadan sürdürdüüne iaret etti.

Sümbül, Milli sporcu olmak, Avrupada, dünyada ülkemin bayran dalgalandrmak istiyorum. diye konutu.

- Hezar Sümbül: Teröre ramen kzm Türkiye ikincisi oldu

Anne Hezar Sümbül (36), Surda yaanan olaylarda hem maddi hem de manevi skntlar yaadklarn, zorlu bir süreç geçirdiklerini söyledi.

Tüm zorluklara ramen devletin elinden tutuu çocuunun Türkiye ikinci olmay baardn ifade eden Sümbül, Sur olaylar çocuklarn üzerinde büyük bir ykm oluturdu. Sur olaylarn çocuklarmz uzun süre üzerlerinden atamadlar. Küçük çocuum en ufak bir ses duyduunda hemen sçryordu. Eim çalmad için de zaten büyük bir maddi zorluk içindeydik. eklinde konutu.

Devlet tarafndan kendilerine maddi destek sunulduunu aktaran Sümbül, antrenör Orhan Baytekinin yönlendirmesi ve verdii eitim ile kznn bu sporda baar saladn dile getirdi.

Sümbül, Teröre ramen kzm Türkiye ikincisi oldu. Kzmla gurur duyuyorum. ifadelerini kulland.

- Antrenör Orhan Baytekin: Büyük bir baarya imza att

Antrenör Orhan Baytekin, Ahsenin spor yapabilecek kapasite olduunu ve fiziinin tekvandoya uygun olduunu belirledikten sonra ailenin de onay ile çalmalara baladklarn söyledi.

Baytekin, çkt ilk ampiyonada ikinci oldu. Birincilii milli sporcuya kaptrdk. Gerçekten büyük bir baarya imza att. Hedefimiz, Avrupada ve dünyada bayramz dalgalandrmak. diye konutu.

Ana Sayfaya Git