Terör mağdurları yeni yılda konutlarına kavuşacak

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca, Mardin'in Nusaybin ilçesinde terör mağdurları için TOKİ'ye yaptırılan konutların inşaası sürüyor.

Haberler 04.11.2017 - 09:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çevre ve ehircilik Bakanlnca, Mardinin Nusaybin ilçesinde terör maduru vatandalar için TOKye yaptrlan konutlarn inas devam ediyor.

Nusaybin Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Ergün Baysal, çevre ve ehircilik Bakanl Alt Yap ve Kentsel Dönüüm Genel Müdürlüünde Daire Bakan Mehmet Aydn, AK Parti Mardin l Bakan Mehmet Ali Dündar ve Nusaybin lçe Bakan Mehmet Latif Özel, konutlarn yapld Abdülkadir Paa, Dicle, Yeniehir ve Frat mahallelerinde incelemelerde bulundu.

ncelemelerin ardndan açklama yapan Dündar, devletin ve hükümetin terörden zarar görmü kentlerin yeniden inas için büyük emek harcadn söyledi.

lçedeki konutlarn yapmnn hzla devam ettiini ve bundan memnuniyet duyduklarn dile getiren Dündar, terör maduru mahallelerin yeniden ina edildiini belirtti.

KONUTLARINA KAVUACAKLAR

lçede terörden kaynakl yklan 4 mahallenin ve madur edilen vatandalarn sknt ve zararlarn telafi etmek için devlet ve hükümetin 2 milyar liradan fazla bir yatrmla yeni mahalleler, yeni ehirler ina ettiini aktaran Dündar, bitme aamasna gelen konutlarn örnek dairelerini gezdiklerini, konutlarn son durumuyla ilgili yöneticilerden bilgi aldklarn anlatt.

Dündar, öyle devam etti:

4 mahallemizde yaplan 4 bin 700 konutun tesliminin yl bandan itibaren yaplmasn bekliyoruz. Umut ediyoruz ki yakn zamanda yaanlabilir modern bir ehri Nusaybine kazandracaz. Ondan sonra vatandalarmzn bu oluuma sahip çkmas ve teröre boyun emeyecek bir ehrin kalknmasn hep beraber salayacaz.

Öte yandan, çevre ve ehircilik Bakanl tarafndan ilçede açlan Kentsel Dönüüm Ofisinde yapm devam eden konutlarn maketi sergilenmeye baland. Konutlar hakknda bilgi alanlara maket üzerinde bilgi veriliyor.

Ana Sayfaya Git