Terör mağdurlarına milyonlarca liralık destek

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, terör olaylarından etkilenenlere 2018'in 5 aylık döneminde 27 milyon 488 bin 987 lira maddi destek sağladı

Haberler 21.06.2018 - 11:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlnca terör olaylarndan etkilenenler için 2018 ylnn 5 aylk döneminde 27 milyon 488 bin 987 lira kaynak aktarmnda bulunuldu.

Bölgede çeitli kurum ve kurulularca yürütülen çalmalarn yan sra Bakanln salad destekler araclyla Dou ve Güneydou Anadolu bölgelerinde terör örgütü tarafndan madur edilenlere devletin efkat eli uzand.

Özellikle terör olaylarnn çukur eylemleri ile artt süreçten itibaren kapsaml desteklerini bölgeye aktaran Bakanlk, sosyal çalma görevlileri araclyla terör maduru aileler ile çocuk, yal, engelli ve ihtiyaç sahibi tüm bireylere hem maddi hem de manevi yardm yapt.

Bu kapsamda bölgede psikososyal destek ekipleri, hanelerin ihtiyacn tek tek belirleyerek uygun yardm mekanizmasnn hayata geçirilmesini salarken, çocuk, genç, kadn, erkek, engelli ve yal bireylere koruyucu, önleyici hizmetlerin tek bir çat altnda sunulduu Sosyal Hizmet Merkezleri (SHM) de terör madurlarna umut oldu.

Bölgeye yönelik Kürtçe ve Arapça gibi dillere hakim uzmanlarn da görev yapt, 7/24 esasna göre çalan SHMlerde kadn, genç, çocuk, yal tüm kesimlere danmanlk ve rehberlik hizmeti verildi.

Ayrca ilgili kurum ve kurulularn desteiyle bölgedeki dezavantajl bireyler için çok sayda meslek edindirme, giriimcilik eitimleri ile etkinlikler gerçekletirildi.

- Bir ylda 85 milyon liralk destek

Bakanlk tarafndan terör olaylarndan etkilenen, evlerini terk etmek zorunda kalan ve temel ihtiyaçlarn karlamakta güçlük çekenlere acil ihtiyaçlarnn karlanmas amacyla Sosyal Yardmlama ve Dayanma Vakflar üzerinden verilen destekler de milyonlarca liraya ulat.

Yardm programlar kapsamnda 2017 ylnda terör madurlar için 85 milyon 131 bin 200 lira kaynak aktarm yapld. Bakanln bu durumdaki kiilere 2018 yl Mays ay sonu itibaryla salad maddi destek ise 27 milyon 488 bin 987 lira oldu.

Ana Sayfaya Git