Terör mağduruna küaförlük hizmeti!

Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki terör saldırılarında evlerini terk etmek zorunda kalan kadın ve çocuklara, saç kesim ve bakım hizmet verildi.

Haberler 27.07.2018 - 09:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda terör maduru kadn ve çocuklara kuaförlük hizmeti verildi.

Diyarbakr Din Hizmetleri Dernei ile Sosyal Konutlar Aile Destek Merkezince (ADEM) hayata geçirilen proje kapsamnda, dar gelirli aileler ile terör saldrlarnda Surdaki evini terk etmek zorunda kalarak merkez Kayapnar ilçesine yerleen ailelere mensup kadn ve çocuklarn saç kesim ve bakm yapld.

Diyarbakr Din Hizmetler Dernei üyesi Aye Yldrm, yaklak 3 yldr Surdaki terör madurlar ile dar gelirli ailelere yönelik çeitli yardmlar yaptklarn söyledi.

ADEM ile hazrladklar proje kapsamnda, kadn ve çocuklarn saç bakm ihtiyaçlarn giderdiklerini belirten Yldrm, Bu çalmay ayda ya da iki ayda bir sürdürebiliriz. Gönüllü 5 kadn kuaförü arkadamz çalyor. ifadelerini kulland.

- Gelir seviyeleri düük

Sosyal Konutlar ADEM Koordinatörü Sedef Güler de merkez olarak 10 kursta 173 kursiyere eitim verdiklerini belirterek, çou ailemizin gelir seviyesi düük. Engelli, dul maa gibi devletten aldklar yardmlarla geçiniyorlar. Biz de açtmz kurslarla meslek edindirmeye çalyoruz. dedi.

Madurlardan Hanm Kazat, Surdaki olaylar srasnda çok büyük skntlar yaadklarn aktard.

Surdan çktktan sonra devletin kendilerine yapm olduu yardmlara deinen Kazat, unlar kaydetti:

Devletimiz bize ev kiralad, su ve elektrik faturalarmz ödedi, mesleki kurslar açld, okuma yazma öreniyoruz. Devletimiz birçok konuda yardm etti, Allah raz olsun. Devlet olmazsa biz zaten açz. Bayramda, ramazan aynda bize gda yardm yaplyor.

Uzun süredir kuaföre gitmediini dile getiren Kazat, Kzmla geldim, saçmz kestik, çok güzel de oldu. Bu hizmetin verilmesini isteriz, mutlu da oluruz. Maddi skntdan dolay kzlarmla uzun süredir kuaföre gidememitik. diye konutu.

Yazgül Tari de Bu imkan bize tandlar, sa olsunlar. Aile Destek Merkezine çok teekkür ediyorum. Allah devletimizden de raz olsun. Bize her türlü imkan salyor. Uzun zamandr kzmla kuaföre gitmemitik, birlikte geldik. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git