"Terör, oğlumu hayattan kopardı, yüreğime ateş düşürdü"

Kulpta şehit düşen 7 orman işçisinden 17 yaşındaki Mehmet Bozyel'in Batman'daki evlerinde hüzün, gözyaşı ve ağıtlar birbirine karışırken şehidin ailesi teröre tepki gösterdi.

Haberler 21.09.2019 - 11:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Kulp ilçesinde PKKllarca el yapm patlayc ile düzenlenen saldrda ehit düen 7 orman içisinden 17 yandaki Mehmet Bozyelin ailesi dram içerisinde dram yayor.

Kulpun Aaçkorur köyü mevkisinde 12 Eylülde odun toplamaya giden köylülerin bulunduu araca PKKllarca el yapm patlaycyla düzenlenen saldrda ehit düen 7 orman içisinden 17 yandaki Mehmet Bozyelin Batman Balar Mahallesindeki evinde hüzün, gözya ve atlar birbirine karyor. Taziye ziyaretlerinin sürdüü ehidin evinde teröre lanet okunuyor.

ehidin babas Ahmet Bozyel, 5 çocuundan en büyüü olan Mehmetin Ahmedi Hani Anadolu mam Hatip Lisesinden mezun olduunu söyledi. Olumun hayali avukat olmakt. Bunu yapanlar canidir. Terörden olumu kaybettim. Bakalar da çocuklarn kaybetsin istemiyorum. diyen Bozyel, çocuunun avukat olup muhtaçlara yardm etmek istediini belirtti.

Olunun bu yl üniversiteye hazrlanmay planladn ifade eden Bozyel, öyle konutu:

Yaz tatilinde daylarnn yanna köye gitti. Days Rza Yaar, ormanda i alnca olum da onlarla beraber ormana gidiyordu. Akam iten dönüte hainlerin yola döedii maynn patlatlmasyla olum da ehit oldu. Allahlarndan bulsunlar, Allah belalarn versin. Bize devaml Sabredin okuyacam ve sizi kurtaracam. diyordu. Ölüm, terör olmasn. Huzur içinde yaayalm. Beraber yaayalm biz bunu istiyoruz. Allahtan temennim onlarn da o acy yaamalardr. Terör olaylarnn hepsini knyorum.

- Bu acy biz çektik bakalar çekmesin

Anne Hanm Bozyel de terör örgütüne tepki göstererek Olum kardelerinin okul masrafn çkarmak için ie gitti. Terör, olumu hayattan kopard, yüreime ate düürdü. Acm dinmiyor. çim yanyor. Bu acy biz çektik bakalar çekmesin. çocuklarmn en büyüüydü. ifadelerini kulland.

- Teröre lanet olsun. Evimize ate düürdüler

Bozyelin kz kardei Ruken Bozyel ise aabeyini ellerinden alan teröre tepki göstererek unlar söyledi:

Teröre lanet olsun. Evimize ate düürdüler. Allah onlarn evlerine ate düürsün. Canmz yaktlar, Rabbim onlarn cann yaksn. Aabeyim, bize okuyun diyordu. Bizi yaktlar. Bizi krdlar. Sabah beraber okula gidiyorduk. Ben imdi kiminle okula gideceim. Doruyu ve yanl hep o bana gösterirdi. imdi kim bana gösterecek?

Kulpun Aaçkorur köyü mevkisinde 12 Eylülde odun toplamaya giden köylülerin bulunduu araca PKKl teröristlerce el yapm patlaycyla düzenlenen saldrda, 43 yandaki hsan çelikbilek, 17 yandaki Mehmet Bozyel, 23 yandaki Ahmet Ay, 45 yandaki Sinan Diger, 22 yandaki Abit, 15 yandaki Ömer ve 26 yandaki Siraç Yldzn ehit olmu, 10 kii yaralanmt.

Ana Sayfaya Git