Terör şebekesi diye tanınmalı!

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, siyonist İsrailin bir terör şebekesi olarak tanınması ve buna yönelik cezai müeyyideler getirilmesi gerektiğini belirtti.

Haberler 13.12.2017 - 09:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HÜDA PAR Genel Bakan Zekeriya Yapcolu, Emperyalist ABDnin Kudüsü igalcilerin sözde bakenti olarak ilan etmesini deerlendirdi.

Siyonizmin çok tehlikeli bir rkçlk olduunu ve tarih boyunca yaptklarnn terörizmden ibaret olduunu belirten HÜDA PAR Genel Bakan Zekeriya Yapcolu, siyonizmin bir terör hareketi olarak tannmas ve buna yönelik cezai müeyyideler getirilmesi gerektiini söyledi.

Yarn stanbulda toplanacak olan slam birlii Tekilat (T) Olaanüstü Liderler Zirvesine katlacak olan slam ülkelerinin yöneticilerine seslenen Yapcolu, siyonist terör ebekesini bir devlet olarak tanmaktan vazgeçin çarsnda bulundu.

Tepkimiz siyonist terör ebekesinin bir devlet olarak kabul edilmesinedir

Trumpun Kudüsü igalcilerin sözde bakenti olarak ilan etmesini ümmete saldr olarak nitelendiren Yapcolu, Evet, pek çok kii, siyonist rejimin devlet olarak tannmas, devlet olarak muamele görmesine, büyükelçiliklerin Tel Avivde olmas durumunda tepki göstermez iken biz, siyonist terör ebekesinin bir devlet olarak tannmamas gerektiini srarla, defaatle vurguladk. Bu son olay da; aslnda 1995 ylndan beri Amerikann alm olduu bir karar, kendi büyükelçiliklerin Kudüse tanmas yönünde. Bu karar, Kudüsün Amerika tarafndan israilin bakenti olarak kabul edildiinin aslnda farkl bir ekilde söylenmesidir. Bütün dünya buna tepki gösterdi. Sadece slam ülkeleri deil, dier baz ülkeler de buna tepki gösterdiler. Elbette bizim de tepkimiz var ama bizim tepkimiz sadece Kudüsün israilin bakenti olarak kabul edilmesine deil, bizim tepkimiz siyonist terör ebekesinin bir devlet olarak kabul edilmesinedir. Yani büyükelçilikler Tel Avivde olsa bile bizim için sorundur.

Bugünkü çada eek Trump olmutur

Kudüsün sradan, herhangi bir yer olmadnn altn içen Yapcolu, çünkü Kudüsde Beyt-ül Makdis vardr. çünkü Kudüsde Mescid-i Aksa vardr. Mescid-i Aksa ümmetin haremidir. Onlara yaplan saldry biz bütün Müslümanlara, bütün ümmete yaplm bir saldr olarak kabul ediyoruz. Amerikann bu son hamlesi, Trumpun bu son hamlesi ümmete bir saldrdr. çünkü Mescid-i Aksaya, Kudüse saldrdr. Siyonizm, yani Yahudilerin çok önemli bir ksm aslnda öyle düünür, öyle inanrlar; Allah Telnn, dier insanlar kendileri için çok af buyurun, binmeleri için bir merkep olarak yarattna inanrlar ve derler ki; bizim için fark etmez. Herhangi bir eek ölürse biz baka bir eek buluruz. Bugünkü çada eek ise Trump olmutur. siyonizme, siyonistlere eeklik etmektedir. Onlar da onun srtnda bugün amaçlarna, hedeflerine yürümek için yola çkmlardr ama inallah bu yolun sonu onlar için hayrl olmayacaktr. er gibi görünen bu eyde ümmetin uyan ve Kudüse sahip çkmas gibi bir hayr doacan ümit ediyoruz. dedi.

Pratik baz admlar atlmal, söylem düzeyinde knamakla sadece yetinmemeli

Müslümanlarn alnan karar karsnda ortaya koyduu tepkiye de deinen Yapcolu, sözlerine öyle devam etti:

Dünyann dört bir tarafndan ciddi tepkiler var. 3üncü intifada çars var, küresel bir intifada çars var. Sadece Müslümanlar deil gayrimüslimler de tepkiler ortaya koymaya baladlar. Müslüman olsun veya olmasn insanlktan yana olan halklarn göstermi olduklar tepkiler deerlidir, önemlidir. Ama yönetimlerin göstermi olduu tepkiler yeterli midir? Biz yeterli olduunu düünmüyoruz. Bize göre daha ileri düzeyde baz tepkiler ortaya konmal. Pratik baz admlar atlmal, söylem düzeyinde, sadece knamakla yetinilmemeli.

nsanlk adna ne varsa hepsine dümandrlar

Herkes unu bilmeli ki siyonizm çok tehlikeli rkçlktr diyen Yapcolu, siyonizmin bütün insanlk için bir tehdit olduunu sözlerine ekledi.

Yapcolu, Onlar kendi kavimleri dnda hiç kimseyi kendilerine denk insanlar olarak görmüyorlar. Kendi aralarndaki görümelerde, protokollerde hiç gizlemeden, gizleme gerei duymadan rahatlkla Yahudi olmayan birini öldürebiliyorsan öldür diyorlar. Bütün insanlktan intikam almaya çalyorlar. Sadece bu bile onlarn zihniyetini net olarak ortaya koyuyor. Kendilerini doru yola iletsin diye Allahu Telnn onlara kendi içlerinden, kendi kavimlerinden göndermi olduu peygamberleri bile öldürdüler. te bunlar bu kadar azgn bir topluluktur. Tarih boyunca hep bozgunculuk yapmlardr. Sadece Müslümanlara deil, insanlk adna, iyilik adna ne varsa hepsine dümandrlar. Durdurulmazlarsa, tedbirler alnmazsa, bu zulmü önleyecek bir siyaset gelitirilmezse sadece Filistinliler ve Filistin bundan zarar görmeyecek, bütün bir insanlk onlarn bu vahetlerinden, çlgnlklarndan zarar görecektir. ifadelerini kulland.

Siyonist terör ebekesini bir devlet olarak tanmaktan vazgeçin

Yarn stanbulda toplanacak olan slam birlii Tekilat (T) Olaanüstü Liderler Zirvesine katlacak olan slam ülkelerinin yöneticilerine de seslenen Yapcolu, sözlerine öyle devam etti:

slam birlii Tekilat yarn stanbulda toplanacak. Sayn Cumhurbakannn söylem olarak söyledii eylerin orada pratik bir sonucu olacak m hep birlikte göreceiz. slam ülkelerinin bazlar alttan alta çok ciddi ilikiler gelitiriyorlar siyonist terör ebekesiyle. slam ülkelerinin yaklak 3te biri sraili bir devlet olarak tanyor. Bunlardan bir tanesi de Türkiyedir, bir tanesi Filistin topraklarnn komusu Ürdün, bir dieri ise Msrdr. Nijerya da D-8 üyesi olup sraili devlet olarak tanyan, srail diye bir devletin varln kabul eden ülkelerden bir tanesidir. Türkiye, Msr ve Nijerya ile birlikte D-8in 3 üyesinin israili devlet olarak tandn bu ekilde görüyoruz. En son Suud müftüsünün yapm olduu açklamalar, Suud yönetiminin özellikle Suud veliaht prensinin giriimleri ve yine baz körfez ülkelerinin gizliden gizliye -her ne kadar resmi olarak israil diye bir devletin varln tanmyor olsalar da- gelitirdikleri ilikileri göz önünde bulundurduumuzda çok ciddi, die dokunur kararlar çkmamas büyük bir ihtimal. Ama yine de öyle bir beklenti var. Sayn Cumhurbakannn yapm olduu açklamalar sonras, umarm bu toplantda, bu tepkiler söylem düzeyinde kalmaz, pratik baz sonuçlar olur.

Ne olabilir mesela? Bizim çarmz slam birlii Tekilat üyesi bütün slam ülkeleri ve bu ülkelerin yöneticilerinedir: siyonist terör ebekesini bir devlet olarak tanmaktan vazgeçin, tanm olanlar da bu kararlarn geri alsnlar. Bu yönde tesis etmi olduklar ilemleri feshetsinler ve bütün ilikilerini kessinler. Hem diplomatik, hem siyasi, hem ticari bütün ilikilerini kessinler.

Ana Sayfaya Git