Terör zanlısı çıktı!

Van'da HDP'li vekilin aracında yakalanan kişi, bir terör olayının zanlısı çıktı

Haberler 18.02.2020 - 12:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HDP Van Milletvekili Murat Sarsaçn aracnda yakalanan terör üphelisi Y.Dnin, Vanda bir terör olayn gerçekletiren 3 kiiden biri olduu ortaya çkt.

Alnan bilgiye göre, Vann Tuba ilçesinde park halindeki arac yaklan M.A, 2 Nisan ehit Nihat Akba Polis Merkezi Amirliine giderek ikayetçi oldu.

Bunun üzerine çalma balatan Emniyet Müdürlüü Terörle Mücadele ubesi ekipleri, terör örgütüne müzahir bir internet sitesinde Vanda ajanlk yapan bir kiinin arac intikam birimlerimizce hedef alnd eklinde paylamn yapldn tespit etti.

Ekipler, Cumhuriyet savcsnn talimatyla 15 Aralk 2019da araç sahibinin ifadesini ald.

Burada fotoraf tehisi yaptrlan M.A, milletvekilinin aracnda yakalanan terör üphelisi Y.Dnin yan sra S.K. ve M.S.T. isimli zanllar tehis etti.

TERÖR OLAYINA KARIMI

Terör örgütünce tehdit içerikli mesajlar almaya baladn belirten araç sahibi M.A, söz konusu durumu 21 Ocakta Terörle Mücadele ube Müdürlüüne giderek, güvenlik güçlerine iletti.

M.Ann ikayeti üzerine, Van 2. Sulh Ceza Hakimlii, araç yakma olayyla ilgili tehis edilen ve aralarnda HDPli milletvekilinin aracnda yakalanan Y.Dnin de bulunduu 3 üphelinin açk kimlik ve adres bilgilerinin tespit edilmesi, sosyal medya ve ariv aratrmas yaplmas, haklarnda silahl terör örgütüne üye olmak suçundan ilem balatlarak, gözaltna alnabilmesi, ikametlerinde arama, el koyma yaplabilmesi için karar ald.

Alnan karar dorultusunda yürütülen teknik takip sonucu Y.Dnin, HDP Van Milletvekili Sarsaçn evinde saklandn belirleyen ekipler, 14 ubatta evden çkan üpheliyi gözaltna ald.

Terör üphelisi Y.Dnin HDP milletvekili Sarsaçn da bulunduu araçtan indirilerek gözaltna alnd anlar, MOBESE kameralarnca kaydedilmiti.

Bu arada Van Cumhuriyet Basavcl da HDP Van Milletvekili Sarsaç hakknda, terör örgütüne yardm ve yataklk, Terörle Mücadele Kanunu 6. maddesine aykrlk ve kamu görevlisine görevinden dolay alenen hakaret suçlarndan soruturma balatmt.

Ana Sayfaya Git