Terör zararında vurgun iddiaları

Diyarbakır'da meslekten ihraç edilen eski vali yardımcısı Erol Özer'in de arasında bulunduğu 12 kişi hakkında devleti zarara uğrattıkları gerekçesiyle dava açıldı

Haberler 02.07.2020 - 10:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda Fetullahç Terör Örgütü/Paralel Devlet Yaplanmas (FETÖ/PDY) ile irtibat dolaysyla meslekten ihraç edilen eski vali yardmcs Erol Özerin de arasnda yer ald 12 kii hakknda devleti zarara urattklar gerekçesiyle iddianame hazrland.

Diyarbakr Cumhuriyet Basavclnca Özer ile 11 sank hakknda 19 ayr zarara ilikin zincirleme ekilde kamu kurum ve kurulularnn zararna dolandrclk soruturmasna ilikin hazrlanan iddianame, 2. Ar Ceza Mahkemesince kabul edildi.

ddianamede, müteki Muzaffer Avann bir süre önceki suç duyurusunda, Özerin 2004-2007 yllarnda Terör ve Terörle Mücadeleden Doan Zararlarn Karlanmas için kurulan zarar tespit komisyonu bakanl yapt dönemde usulsüz uygulamalarla, tazminat miktarlarnn doru belirlemedii ileri sürüldü.

çileri Bakanlnca söz konusu olayla ilgili görevlendirilen müfettiin rapor hazrladna iaret edilen iddianamede, suç duyurusunda Özerin 2007de görevinden ayrld, 2008de ise FETÖden hapis cezasna çarptrlan eski Diyarbakr Valisi Hüseyin Avni Mutlunun olay kapatarak, görevini kötüye kullandnn öne sürüldüünün yer ald aktarld.

ddianamede, suç duyurusu üzerine balatlan soruturma kapsamnda, Mutlu hakkndaki ikayetin görevsizlik kararyla Yargtay Cumhuriyet Basavclna gönderildii bildirildi.

- 19 eylemde kamuyu zarara uratmlar

Müfetti raporunda, Özerin bakanlnda 4 Nolu Zarar Tespit Komisyonunun 2004-2007 yllarnda ald tazminat ödenmesine ilikin kararlarla ilgili olarak, bilirkiilerin incelemesi sonucunda 19 komisyon kararnda usulsüzlük yapld ve kamu zararna sebebiyet verildiinin tespit edildii bildirilen iddianamede, Özer ve komisyon üyelerinin farkl tarihlerde Kocaköy, Bismil, Lice, Kulp ve Hani ilçelerindeki keif ve tespit tutanaklarnda 82 bin lira fazladan ödeme yaparak, kamu zararna sebebiyet verildii anlatld.

ddianamenin deerlendirme ve sonuç ksmnda ise unlar yer ald:

üphelilerin fikir ve eylem birlii içerisinde hareket ederek, terör nedeniyle meydana gelmeyen zararlar, gelmi gibi gösterip, evrak hazrlatarak ödeme yaptklar, böylece kendilerinin veya üçüncü kiilerin menfaati ne kamu kurumu olan devlet hazinesinin aleyhine haksz menfaat temin ettikleri anlalmtr.

- stenilen ceza

ddianamede, aralarnda eski vali yardmcs Erol Özerin de bulunduu 12 sank hakknda zincirleme ekilde kamu kurum ve kurulularnn zararna dolandrclk suçundan 4 yldan 15 yla kadar ayr ayr hapis cezas istenerek, mahkumiyet halinde Türk Ceza Kanununun 53/1 maddesinde görülen hak yoksunluklarna hükmedilmesi talep ediliyor.

Ana Sayfaya Git