Terör zirvesi!

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Pençe Şimşek ve Pençe Yıldırım operasyonlarının zorlu arazi koşullarına rağmen planlandığı şekilde başarıyla devam ettiğini belirterek "Şu ana kadar yapılan çalışmalarda, 113 terörist etkisiz hale getirildi. Bununla birlikte 107 mağara ve sığınak tahrip edildi." dedi.

Haberler 18.05.2021 - 09:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Akar bakanlnda, TSK komuta kademesi ile Bakan Yardmclar Yunus Emre Karaosmanolu ve Alpaslan Kavaklolunun katlmyla video konferans toplants yapld.

Toplantda, Kosova, Bosna Hersek, Somali ile Libya, Afganistan, Azerbaycandaki Türk Silahl Kuvvetleri unsurlarnn komutanlar, NATO Karargahndaki Türk Askeri Temsil Heyeti Bakan, KKTCdeki Kbrs Türk Bar Kuvvetleri Komutannn yan sra ordu komutanlar, Muharip Hava Kuvveti, Donanma Komutan devam eden faaliyetler ve sahadaki son duruma ilikin bilgi verdi.

Savunma ve güvenlik konular kapsamnda terörle mücadele harekatlar, Dou Akdenizdeki gelimeler ve koronavirüsle mücadelede alnan tedbirlerin de ele alnd toplantda talimatlar veren Akar, Türk Silahl Kuvvetlerinin youn bir dönemden geçtiini belirtti.

Mehmetçiin u ana kadar kendisine verilen görevleri büyük bir fedakarlk ve kahramanlkla yerine getirdiini dile getiren Akar, Kara Kuvvetlerimiz, Deniz Kuvvetlerimiz, Hava Kuvvetlerimiz tarih yazyor. Bundan dolay hepinizi kutluyorum. nallah bundan sonra da ayn ciddiyet ve samimiyetle, diyalog ve koordinasyon içinde faaliyetleri yürütmek suretiyle bize verilen görevleri baaracaz. diye konutu.

Irakn kuzeyindeki Metina ve Avain-Basyan bölgelerinde e zamanl balatlan Pençe imek ve Pençe Yldrm operasyonlarnn, zorlu arazi koullarna ramen planland ekilde baaryla devam ettiini belirten Akar, u ana kadar yaplan çalmalarda, 113 terörist etkisiz hale getirildi. Bununla birlikte 107 maara ve snak tahrip edildi. dedi.

Terörle mücadelenin en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar devam edeceini vurgulayan Akar, Faaliyetlerimizin ne kadar youn ve etkili olduunun açkça anlalmas bakmndan önemli bir gösterge olduu için açklyorum, 1 Ocaktan bugüne kadar 1070 terörist etkisiz hale getirildi. diye konutu.

HUDUT NAMUSTUR

Milli Savunma Bakan Akar, hudut güvenliine yönelik de deerlendirmelerde bulundu, rakamlar paylat. Hulusi Akar, unlar söyledi:

Hudut kartallarmz, Hudut namustur anlay içinde görevlerini kahramanca yerine getirmeye devam ediyor. Rakamlar açkça göstermektedir ki hudutlardaki arkadalarmzn büyük baarsyla 1 Ocaktan itibaren toplam 58 bin 690 kii yakaland. Bunun yan sra alnan tedbirler kapsamnda, 131 bin 284 kiinin hudutlarmzdan geçmesi engellendi. Bunlarla birlikte, 55i PKK/YPG/PYD, 43ü ise FETÖ olmak üzere toplam 122 terörist de ele geçirildi. Dolaysyla buradaki mücadeleyi herkesin görmesi, anlamas lazm. Buradaki fedakarane ve ciddi çalmalarndan dolay arkadalarmz kutluyorum. Bu çalmalar srasnda, toplam 365 kilogram uyuturucu ile çok sayda silah ve mühimmat da ele geçirildi.

Milli Savunma Bakan Hulusi Akar, hudut güvenliindeki baarda personelin fedakarlnn yan sra fiziki güvenlik tedbirlerinin de önemli yeri olduunu belirterek, Burada yaplan uygulamalarla gerek duvarlar, tel örgüler, yollar, gerekse elektronik sistemlerle, hudutlarmzn kontrolü çok büyük ölçüde salanm bulunuyor. Herkesin bunu görmesi lazm. Kontrolün daha da artaca ve herhangi bir ekilde, ülkemize ve milletimize zararl giri ve çklara asla müsaade edilmeyeceini de herkesin bilmesi lazm. eklinde konutu.

NSANLIK KATLEDLYOR

srailin Gazzeye yönelik saldrlarna da deinen Bakan Akar, öyle konutu:

Kutsal yerlere, sivil hedeflere, masum insanlara yaplan, çocuklarn ve kadnlarn katledildii bu saldrlar nefretle knyoruz. Bunlar kabul etmek mümkün deil. Bunlar insanlk, sava suçudur. Bu konuda bata BM, AB, NATO olmak üzere, uluslararas kurum ve kurulularn yapmas gereken ne varsa bunlar yapmas, Uluslararas Ceza Mahkemesinin bu konuda adm atmas lazm. Bu konuda kimsenin sessiz kalmamas lazm. Burada sadece Filistinli kardelerimiz deil, insanlk katlediliyor. Bunu herkesin görmesi lazm. Gece-gündüz demeden her konuda basnda, televizyonda yeri göü inletenlerin, bu kadar büyük bir katliam karsnda susmalarn da dünyann görmesi lazm. Bu ikiyüzlülüü iddetle knyoruz.

srail yöneticilerinin ne kadar yaylmac politika izlediklerini, ne kadar insanlk d uygulamalara yöneldiklerini herkesin, srail halknn, vatandalarnn da görmesi gerektiini vurgulayan Akar, saldrlarda ehit olanlara rahmet, yarallara ifa dileklerini iletti.

Milli Savunma Bakan Hulusi Akar, sözlerini, TSK, binlerce yllk anl tarihimizden süzülüp gelen milli, manevi ve mesleki deerleriyle, akln ve bilimin nda, anayasa çerçevesinde, yasalar ve Sayn Cumhurbakanmzn direktifleri dorultusunda, sral amir ve komutanlarn emir ve komutasnda, milletinin emrinde, görevinin bandadr. Bundan kimsenin üphesi olmasn. diyerek tamamlad.

Ana Sayfaya Git