Terörden arındırılan köylerine 27 yıl sonra yeniden kavuştular

Muş'ta 27 yıl önce PKK'lı teröristlerin baskısı sonucu köylerinden göç etmek zorunda kalan Kayalısu köyü sakinleri, bölgede sağlanan huzur ortamıyla yıllar önce ayrıldıkları topraklara geri dönmenin mutluluğunu yaşıyor.

Haberler 02.06.2020 - 00:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Muta yllar önce PKKnn basks sonucu köylerinden göç etmek zorunda kalan vatandalar, güvenlik güçlerince düzenlenen baarl operasyonlarn ardndan terörden temizlenen bölgeye yeniden dönerek ev yapmaya balad.

Merkeze 35 kilometre uzaklktaki enyayla bölgesindeki Kayalsu köyü sakinleri, 1993te terör örgütü PKKnn bask ve saldrlar nedeniyle ayrlmak zorunda kaldklar topraklara, yllar sonra dönmenin mutluluunu yayor.

Terörden temizlenen bölgedeki köylerine kavumann sevincini yaayan vatandalar, bu sürede zarar gören evlerinin yerine yeni evler yaparak köy hayatna kaldklar yerden devam etmeye balad.

YOL, SU VE DER ALTYAPI çALIMALARINI YAPIYORUZ

l Özel daresi Genel Sekreteri eyhmus Yentür, yapt açklamada, huzur ve güven ortamnn saland köyün altyaps için çalma balattklarn söyledi.

Köy yolunu asfaltlayp içme suyu hattnn getirileceini belirten Yentür, Güvenlik güçleri tarafndan yaplan baarl operasyonlar sonucunda bölgeye huzur geldiini ve köylerinden göç etmek zorunda kalan insanlarmz artk kendi köylerine, mezralarna dönmeye balad. Bu, sevindirici bir olay. 27 yl sonra onlarca vatandamz göç ettii büyük ehirlerden geri dönü yaparak inaat yapmaya baladlar. Devlet olarak da vatandalarmzn kendi köyünde rahat etmeleri için yol, su ve dier alt yap çalmalarn yapyoruz. diye konutu.

Köyde geçim kaynann hayvanclk olduunu belirten Yentür, Bu açdan ilimizin ekonomisine büyük katk salayacaktr. Güvenlik güçlerimizin terörden temizledii bu bölge artk tarm ve hayvanclkla gelitirilecek. ifadelerini kulland.

DEVLETMZE TEEKKÜR EDERZ

Kayalsu Köyü Muhtar Bilal Erez de 27 yl aradan sonra köylerine kavumann sevincini yaadklarn dile getirdi.

Yllar sonra köye dönen vatandalarn, tarm ve hayvanclk yapmaya baladn anlatan Erez, unlar kaydetti:

1993te terör nedeniyle köy boaldktan sonra vatandalarmz hayvanlarn satarak stanbul, Adana ve Bursa gibi büyük ehirlere göç etmek zorunda kald. Güvenlik güçlerince düzenlenen baarl operasyonlarn ardndan köyümüz terörden temizlendi. 27 yl sonra geri dönüler balad. Devletimiz köyümüze yol, su, altyap için çalma yürütüyor. Vatandalar huzur ve güven içinde ev yapmaya balad. u ana kadar 80 hane köye dönü yapt. Devletimize teekkür ederiz.

Köy sakinlerinden Ümit Ersen ise terör basks nedeniyle köyden göç ettiklerini belirterek huzur ve güvenin saland köylerine yeniden dönmenin mutluluunu yaadklarn ifade etti.

Ana Sayfaya Git