Terörden arındırılan Nasıriye köyüne insani yardım

'ZEYTİN Dalı Harekatı' ile terör örgütlerinden temizlenen Suriye'nin Afrin kırsalındaki Cinderes beldesine bağlı Nasıriye köyünde yaşayanlara, şehit ailelerinin de bağışları bulunan gıda yardımları dağıtıldı.

Haberler 12.03.2018 - 09:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ailelerinin de balar bulunan gda yardmlar datld.

çlerinde, 2011 ylnda ehit olan Astemen Bilal Özcann ansna yaplan ban da bulunduu gda kolileri, Türk Kzlay ekiplerince, 250 kiinin yaad 60 haneli köye getirildi. Türk Kzlay Genel Bakan Yardmcs smail Hakk Turunç ve Genel Sekreter Hüseyin Cann da bulunduu heyet, terör örgütlerinin kontrolü altndayken, özgürletirilen 171 köyden Nasriye köyüne yardmlarla gitti. Kzlay konvoyu, köy halk ve çocuklar tarafndan alklar ve Yaasn Türkiye tezahüratlar ile karland. ehit ailesinin yardm, sava maduru aileye teslim edilirken, duygusal anlar yaand.

Köyde gezip, yöre halkyla sohbet eden Genel Bakan Yardmcs Turunç, çok anlaml bir datm gerçekletirdiklerini belirterek, unlar söyledi:

Uzun süredir hayatlar skntya girip, köylerinden uzaklaan insanlarn yeniden köye dönmeleri heyecan oluturmu. nsanlar, bizi Yaasn Türkiye diyerek, karlad. Köye gda kolileri getirdik. efkat Nöbeti kapsamnda vatandalarmz, yardmlar bize ulatryor. Gerek Frat Kalkan Operasyonu gerekse Zeytin Dal Operasyonunda birçok ehit verdik. ehitlerin ailesi, Evladm eimi verdim, daha ne vereyim diye düünmüyorlar. Operasyonu doru bulduklar için insanlar emekli maalarnn yarsn gda kolisi haline dönütürmü Kzlay araclyla yardma muhtaçlara ulatryor. Evladn verdi; ama emekli maann yarsn vermek suretiyle insanlarn skntsn nasl gideririz, diye yardm ediyorlar. Bu, çok duygu yüklü bir anlay.

TÜRK ASKER BZ TERÖRSTLERDEN KURTARDI

Köy teröristlerden temizlendikten sonra hayata yeniden döndüklerini belirten yöre halkndan Eymo Gezer, Köyde doktor yoktu, yiyecek yoktu. Korkudan 2 aydr Cinderese gidemiyorduk. Acmzdan öldük. imdi yardmlar geldi ve çok memnunuz. Sa olun. Türk askeri çok iyiler. Ne istersek bize getiriyorlar. yi ettiniz, geldiniz. Elinize salk diye konutu.

Türk askerleri sayesinde evine yeniden kavutuunu kaydeden Emine Muhammed ise Allah Türk askerinden raz olsun. Sa olsunlar, bizi bu zulümden kurtardlar. Onlarn sayesinde evimizdeyiz. Türk askerlerinden çok memnunuz. Allah onlar korusun dedi.

Ana Sayfaya Git