Terörden arınmanın yolu Peygamber sevdasıdır!

Peygamber Sevdalıları Platformu Genel Başkanı Adnan Akgönül, "Zulme bulaşmış, insanlara eziyet veren bütün terör, anarşi, zulüm yapılarından kurtulmanın adresi, peygamber efendimizi sevmek ve peygamber sevdasında buluşmaktır. O zaman herkes kendi hakkı ve adaletine ulaşacaktır." dedi.

Haberler 29.04.2017 - 08:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Peygamber Sevdallar Platformu tarafndan Kutlu Doum Haftas, ülke genelinde düzenlenen 400e yakn etkinlikle kutlanyor. Platform Hak ve Adalet Rehberi Hazreti Muhammed bal altnda programlar gerçekletiriyor.

Akgönül, programlar Türkiyenin dört bir yanndan gelen talepler dorultusunda planladklarn, hafta sonu da Diyarbakrda etkinlik düzenleyeceklerini söyledi.

Bugün tüm dünyada insanlarn en fazla arad, hasretle peinden kotuu eyin adaletin tecellisi, hakszlklara çözüm bulunmas olduunu anlatan Akgönül, Bunu farkl adreslerde aramak yerine, inancmzn temel ta peygamberimiz Hazreti Muhammedin hak ve adalet konusundaki öretilerini, uygulamalarn tekrar canlandralm. diye konutu.

Akgönül, Kutlu Doum Haftas etkinlikleriyle Hazreti Muhammedin misyonunu, örnek hayatn ve mesajn insanlara tekrar hatrlatmay amaçladklarn bildirdi.

Bu yl etkinlik alanlarnn daha kapsaml olduunu belirten Akgönül, Milyonlar bir araya getirmek kolay bir i deil. Binlerce gönüllümüz tantmla ilgili faaliyetler yapyor. Resulullahn halkn ortak paydas olmas nedeniyle de belki farkl siyasi görü ve düüncedeki insanlarmz ortak bir alanda bir araya gelebiliyor. dedi.

Akgönül, bastrdklar 1 milyon siyeri etkinliklerde vatandalara hediye ettiklerini bildirdi.

- Halkmz Kutlu Doum Haftas etkinliklerinin maksadn biliyor

Son günlerde Kutlu Doum Haftas etkinliklerinin eletirilmesine deinen Akgönül, u ifadeleri kulland:

Sanki son yllarda insanlarmzn gönlüne nakolmu bu sevgiden birileri rahatsz olmu, bu sevgiden halkmz mahrum etmeye çalyorlar. Peygamber efendimizin doduu günden günümüze kadar, farkl slam ülkelerinde etkinlikler yaplmtr. Hatta Eyyubi Devleti döneminde çok youn mevlit programlarnn yapldna tarihte ahit oluyoruz. Hindistan, Pakistan, Endonezya ve farkl slam ülkelerinde bu tür etkinlikler, hatta enlikler yaplyor. Söylenenlerin asl astar yok. Belirli yerlerden direktif aldklarna dair izlenim alyoruz. Halkmz da Kutlu Doum Haftas etkinliklerinin maksadn biliyor. Peygamber efendimizin yaantsn sunmak bu halka hiçbir zarar vermeyecektir. Bir ekilde günaha, kötülüklere, yanl yollara bulam insanlarn bu kötü gidiattan arnmalar için peygamber efendimizin mesajn sunuyoruz. Bu çalmalar farkl ekilde lanse etmek akl kar deil. Bunlar Fetullahç Terör Örgütüne hizmet eden bir anlay olarak görüyoruz.

- Peygamberimiz slam kardeliini öretti

Akgönül, terör ve iddet politikas uygulayan yaplarn olumasnda en büyük etkenin, Hazreti Muhammedin hayat ve Kuran- Kerimden uzak durulmas olduunu söyledi.

Hazreti Muhammedin kötülüklerle mücadele ettiini dile getiren Akgönül, O zaman da terör, katliam ve zorbalklar vard. Peygamber efendimiz öyle muazzam uygulama ve plan yürüttü ki zalimleri bile zulümlerinden kurtard. Onlara hidayeti sundu, slam kardeliini öretti. Ölülerden diriler çkard. deerlendirmesinde bulundu.

Halkn kitleler halinde Hazreti Muhammede balanmasyla sorunlarn giderileceini belirten Akgönül, unlar kaydetti:

Terörle halkmz sindirmeye ve huzurunu kaçrmaya çalan yaplara baktmzda, aslnda bu konuda figüran olanlarn tamam halkmzdan insanlar. Bir ekilde birilerin etkisinde kalmlar ve bu kötü ilere çalmlar. Bunlarn üzerine krmz çizgi çizmek yerine, bunlar da kucaklayacak ve yanl yoldan kurtaracak çözüm üretelim. Zulme bulam, insanlara eziyet veren, rk, dili, rengi ne olursa olsun, bütün terör, anari, zulüm yaplarndan kurtulmann adresi, peygamber efendimizi sevmek ve peygamber sevdasnda bulumaktr. O zaman herkes kendi hakk ve adaletine ulaacaktr. Zulümden, hakszlktan kurtulmak isteyenler çareyi baka yerlerde aramasnlar. Gelsinler, kültürümüzün özünü tekil eden, dinimizin rehberi Hazreti Muhammedin mücadelesinde ve mesajlarna baksnlar.

Ana Sayfaya Git