Terörden kurtarılmıştı, işte o bölgede festival coşkusu

Batman’da terörden arındırılan 3 bin rakımlı Mereto Dağı'nda düzenlenen Bal, Ceviz, ve Çilek Festivali'nde halaylar çekildi, dağ yürüyüşü ve bisiklet etkinliği düzenlendi.

Haberler 01.10.2023 - 10:21 Son Güncelleme : 01.10.2023 - 10:21

Batmanda terörden arındırılan 3 bin rakımlı Mereto Dağında düzenlenen Bal, Ceviz, ve çilek Festivalinde halaylar çekildi, dağ yürüyüşü ve bisiklet etkinliği düzenlendi.


Batmanda bulunan 3 bin rakımlı Mereto Dağı, terörden arındırıldıktan sonra ilk kez bir festivale ev sahipliği yaptı. Batman Valiliği ve Sason Kaymakamlığı tarafından düzenlenen Bal, Ceviz, ve çilek Festivalinde doğa severler ve bir çok vatandaş Mereto Dağının zirvesine çıktı. Festivale gelen vatandaşlar, dağcılar ve arama kurtarma ekipleri beraber yemek yiyip halay çekti. Mereto Dağına yakın köylerde oturan Ermeni vatandaşlarda festival alanında halay çekti.

Meretoya bundan sonra hak ettiği değeri ve kıymeti fazlasıyla vermek durumundayız


Mereto Dağına artık gereken değerin verileceğini belirten Sason Kaymakamı Murat Mete,

Batmandan, Diyarbakırdan, Bitlisten yöremizin diğer güzide vilayetlerinden buraya teşrif eden doğa, turizm severler, kamp ve doğa yürüyüşü aşıkları hepiniz hoş geldiniz diyerek cümleme başlamak istiyorum. Bu yıl Batmanımızı festivaller şehri yapma ve ideali ile yola çıkan valimiz Ekrem Canalpin talimatlarıyla 5 ilçemizin 5inde de festivaller düzenliyoruz. Sasonumuzda Sason Bal, çilek, Ceviz ve Yayla Festivalini icra etmek üzere komite kararı aldık. En kıymetli en değerli ürünlerimizi turizm severleri ve alternatif doğa tutkunlarının beğenisine sunduk. Yayla festivalinin 1inci günü etkinliğimizin 1inci ayağı 2975 rakımlı Mereto Dağımızın zirvesi. Buradaki kaya tırmanışı etkinliği, kamp alanı, ikramlarımız, halay ve müzik eşliğindeki coşkulu ortamdı. Tahminlerimizin çok çok üzerinde bir katılım gerçekleşti. Bu da bize şunun gösteriyor ki biz Meretoya bundan sonra hak ettiği değeri ve kıymeti fazlasıyla vermek durumundayız

dedi.

Mereto bizim için çok değerli


Mereto Dağında böyle bir etkinliğin olmasının mutluluk verici olduğunu söyleyen Sabriye Taş isimli vatandaş,

Gerçekten millet olarak mutluyuz. Böyle bir şey yapmaları gerçekten çok iyi. Gurur duyuyoruz ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Mereto bizim için çok değerli. çok tarihi kıymete sahip bir yer. Bizim en değerli tarihimiz, tabii ki de mutluyuz

diye konuştu.


Vatandaşlar, arama kurtarma ekipleri ve dağcılar halay çektikten sonra kaymakamlık tarafından belirlenen rotada dağın zirvesine yürüdü. Zirveye çıkanlar 2975 rakımlı dağın zirvesinde Türk bayrağı açtı. Ardından bisikletle aşağıya inen vatandaşlar festival alanına geri döndü. Gece dağda kamp yapmak isteyenler için Kaymakamlık tarafından her türlü ihtiyaçlar karşılandı.

Ana Sayfaya Git