Terörist’ diye dövülen o köylüler mantar topluyormuş

Van’ın Gevaş İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne roketatarla saldırdıkları iddiasıyla gözaltına alınıp şiddet gören üç kişinin, mantar toplamak için Artos dağına giden vatandaşlar oldukları ortaya çıktı. Üç akrabayı alıkoyup mağarada tutan PKK’lı teröristlerin, mantar toplayanların aracıyla karakola saldırdığı anlaşıldı.

Haberler 20.06.2017 - 09:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Saldrnn ardndan PKKl teröristler tarafndan braklan üç akraba, alkonduklarn haber vermek için Emniyete giderken gözaltna alnd. ddiaya göre yolda ve lçe Emniyet Müdürlüünde dövülerek, dayak yemi haldeki fotoraflar sosyal medyada yaynland. Be gün sonunda üç akraba ve arkadalar, çkarldklar mahkemede adli kontrolle serbest brakld.

Vanda esnaflk yapan 32 yandaki Abdulselam Arslan 9 Haziranda Gevan Artos danda mantar toplamak üzere arkadann aracn ald. Geziye 53 yandaki days Cemal Arslan, 48 yandaki akrabas Halil Arslan ile 29 yandaki kaynbiraderi Nejdet Beysümü davet etti. Dört akraba, Artos dann arka tarafndaki yaylada mantar topladktan sonra, saat 12.00de geri döndü. Dere yatanda araçla ilerledikleri srada ellerinde silah bulunan iki PKKl tarafndan önleri kesildi. Araçtan indirilen dört akraba, dere yata boyunca yaklak 500 metre yürütüldü. Kimliklerine ve cep telefonlarna el konulan dört akraba bir maaraya götürüldü. Balarna silahl nöbetçi konulan dört akraba dokuz saat boyunca tutuldu.

KÖTÜ MUAMELEYE MARUZ KALDIK

Havann kararmas üzerine maaradan çkarlan dört akrabaya Bu yolu takip edin, yolda arabanz bulursunuz denildi. Araçlarnn saldrya kartn bilmeyen dört kii, Gevaa doru yola çkt. lçede Beysümü araçtan indiren dier üç kii, durumu bildirmek üzere gittikleri Emniyete 800 metre kala gözaltna alnd. Abdulselam Arslan, ifadesinde Esnaf olduumuzu ve karakola müracaata geldiimizi beyan etmemize ramen bizleri yere yatrp yarm saat kadar darp ve hakaret ettiler. Daha sonra Geva Emniyet Amirliinde de kötü muameleye maruz kaldk dedi.

Halil Arslan da Kesinlikle Geva Emniyet Müdürlüüne örgüt mensuplarnn bizim bindiimiz araçla eylem yaptklarn bilmiyorduk. Haberimiz olmad. Yaadmz süreci anlatmak için Emniyete gittik dedi. Dört köylü, 14 Haziranda silahl örgüt üyelii suçundan adli kontrolle serbest braklmalar kaydyla Van 2. Sulh Ceza Mahkemesine sevk edildi. Daha sonra 4 kii tutuksuz yarglanmak üzere serbest brakld. Avukat Servet Haznedar, ikence ve kötü muamele iddiasyla suç duyurusunda bulunacaklarn söyledi.

Ana Sayfaya Git