Teröristin ifadesi ortaya çıktı

İstiklal Caddesi'ne bombayı bırakan terörist Ahlam Albashır'ın emniyetteki ifadesinde Temmuz ayında 'Hacı' kod adlı terörist tarafından Türkiye'ye gönderildiğini ve 2 kere Taksim'de keşif yaptığını söylediği öğrenildi. Ahlam Albashır, Bilal Hassan isimli teröristin ise evden hiç çıkmadığını söylediği belirtildi.

Haberler 18.11.2022 - 00:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Beyoğlu Taksimdeki İstiklal Caddesine pazar günü PKK/YPG silahlı terör örgütü mensubu olduğu tespit edilen Ahlam Albashır tarafından bomba bırakıldı.

HACI BİZE 400 LİRA PARA VE 2 TANE TELEFON VERDİ

Albashırin emniyetteki ifadesi tamamlandı ve bu sabah adliyeye sevk edildi. Albashır ifadesinde Türkiyeye gelmesinden patlama gününe kadar geçen süreci anlattı.

Münbiçteyken Hacı kod adlı terörist tarafından önce Cerablusa gitmek üzere görevlendirildiğini ancak bu görevi kabul etmediğini bunun üzerine Türkiye görevi verildiğini anlatan Albashırın, Hacı 2022 Temmuz ayında bana Cerablusa gitmem için görev verdi. Ben o görevi kabul etmedim. Sonra bölgenin zenginlerinden biri olan aynı zamanda YPGnin sözde İstihbarat birimindem olduğunu öğrendiğim Hasan diye biri bana geldi ve Hacı seni yanına çağırıyor sana çok önemli bir görev verecek dedi. Ben de Hasanla birlikte Hacının yanına gittim. Hacı bana Madem Cerablusa gitmiyorsun o zaman Bilalle birlikte Türkiyeye gideceksin dedi. Ben de Türkiyeye gelmeyi kabul ettim. Hacı bize 400 lira para ve 2 tane telefon verdi. Giriş için bütün ayarlamaları yaptıklarını söyledi. Sonra İdlibte Bilalle buluştuk. Bilali ilk defa İdlibte gördüm. 27 Temmuzda Hataya geldim. Oradan da doblo tarzı bir araçla İstanbula geldim. Bilal bana Türklerden nefret ettiğini söyledi. Bilalin telefonuna bir konum geldi. Araç şoförü diğerlerini indirdi beni ve Bilali de konumdaki adrese Ferhat Habeş isimli adamın evine götürdü dediği öğrenildi.

BİLAL Hİç DIŞARI çIKMADI BEN 2 KERE KEŞİF İçİN TAKSİME GİTTİM

İstanbula geldikten sonra Ferhat Habeşe ait atölyede çalışmaya başladıklarını, bu süreçte Bilalin hiç dışarı çıkmadığını kendisinin de saldırıdan önce 2 kere Yasir K. ile birlikte keşif yapmak için Taksime gittiğini belirten Albashırın, O süreçte hiç gezmedim. Bilal de hiç dışarı çıkmadı. Son bir ay içerisinde 2 kere Taksime geldim keşif yapmak için. En son saldırıdan 11 gün önce gittim Taksime. Her seferinde Yasir isimli kişi götürdü beni. Pazar günü öğleden sonra Bilal, Yasir ve ben birlikte yola çıktık. Taksime geldik. Bilal bana kahverengi çantayla beyaz poşeti almamı söyledi. İşim var sen git ben geleceğim dedi. Sonra ben aldım onları yürüdüm. Oturduğum yere geldim. 40 dakika orada oturdum. Sonra çantaları bırakıp abiye kıyafetlerin olduğu bir mağazaya gittim. Fakat tam o sırada Hacı bana fotoğraf ve video gönderdi. Videoyu izlediğimde benim bankta oturduğum anların fotoğraflarını gördüm. Korkuya kapıldım ve aynı banka geri döndüm. Sonra Hacı beni aradı, çantaları bırak ve oradan uzaklaş dedi. Ben kalkıp uzaklaşmaya başladım sonra da patlama meydana geldi ifadelerini kullandığı belirtildi.

YASİR TELEFONUMU KIRDI

Saldırıdan sonra da Esenlerde kaldığı adrese geri döndüğünü bu sırada onu almaya Ahmet Jarkasın geldiğini söyleyen Albashırın Sonra ben Esenlerdeki eve gittim. Ahmet geldi beni aldı. Orada benim telefonumu kırdı ve Küçükçekmeceye götürdü. Biz burada olduğumuz süre boyunca çanta hep Bilalin yanındaydı dediği kaydedildi.

FOTOĞRAF İDDİASI YALAN çIKTI

Öte yandan Albashırin Fotoğraflarımı çekip Hacıya gönderdiler ifadesi üzerine çevredeki güvenlik kameralarını inceleyen polis, iddia edildiği gibi kimsenin Albashırin fotoğraflarını çekmediğini belirledi. Bunun üzerine teröristin, Korktuğum için yaptım süsü vermek için böyle bir ifade kullandım dediği belirtildi.

Ana Sayfaya Git