Teröristler camiyi karargaha çevirdi

TÜRK Silahlı Kuvvetleri tarafından başlatılan Zeytin Dalı Harekatı kapsamında teröristlerden arındırılmak istenen Afrin kırsalındaki Maranez köyünde bulunan ve çatışmalar nedeniyle hasar gören camiyi PYD/PKK’lı teröristler karargaha dönüştürdü. Etrafına derin hendekler kazılan camide bulunan teröristler sık sık Azez bölgesindeki kontrol noktalarında bulunan Özgür Suriye Ordusu güçlerine uzun namlulu tüfeklerle taciz ateşi açıyor.

Haberler 20.02.2018 - 09:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türk Silahl Kuvvetleri geçen 20 Ocak günü Afrindeki terör unsurlarn yok etmek ve snr güvenliini salamak için 72 sava uçayla düzenledii hava bombardman ile Zeytin Dal Harekatn balatt. Harekat kapsamnda Kilis ve Hatayn ilçelerini tehdit eden roket ve havan saldrlarnn yapld noktalara öncelik vererek Afrin krsalnda operasyonlar düzenledi. Operasyonlar ile Türkiye snrna yakn noktada bulunan çok sayda köy ile da, tepe ve stratejik nokta teröristlerden temizlenerek özgürletirildi. Harekat kapsamnda sava uçaklar, karadan ate destek vastalar ile terör hedefleri vurulmaya devam ederken TSK ve Özgür Suriye Ordusu güçleri de Afrin krsalndaki terör unsurlarnn bulunduu bölgelerde operasyonlarn sürdürüyor.

Afrinin batsnda harekat youn olarak devam ederken, kentin dousunda PYD/PKK terör örgütü denetiminde bulunan Tel Rfat, Minnag, Melkiye, Ayn Dakna, Maranez ve Bafelyun bölgesinde de Özgür Suriye Ordusu güçleri oluturulan kontrol noktalarnda eli tetikte görev yapyor. ÖSO kuvvetleri sk sk teröristlerin yapt taciz atei ve saldrlar annda karlk vererek püskürtüyor.

TERÖRSTLER CAMY KARARGAH YAPTI

Azez ile Afrin arasndaki kritik noktalardan birisi olan Maranez bölgesinde PYD/PKKl teröristler, çatmalarda hasar gören camiyi karargaha dönütürdü. Maranez Köyü camisinin etrafna derin hendekler kazarak burada siperler oluturan teröristler, zaman zaman bu noktadan Azez kent merkezini hedef alan roket ve havan saldrlar yapyor. Teröristler ayrca caminin içerisinde de açtklar mazgallarda nöbet tutup, birkaç yüz metre uzaklkta bulunan ÖSO güçlerine sk sk uzun namlulu tüfeklerle ate açyor.

PYD/PKKl teröristlerin camiyi karargaha dönütürmesindeki asl amacn ise TSK ve ÖSO güçlerinin ibadethaneye kutsallndan dolay ate açamayaca için kendilerine avantaj salamak olduu bildirildi.

Ana Sayfaya Git