Teröristler çukur eylemlerindeki taktiği Afrin'de de uyguluyor

Suriye'nin Afrin bölgesindeki YPG/PKK-DEAŞ'lı teröristlerce sivillerin evlerinin yanı sıra bina, yol, taş ve kayaların altına tuzaklanan patlayıcılar güvenlik güçlerince imha ediliyor.

Haberler 14.03.2018 - 11:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türk Silahl Kuvvetlerince (TSK) Zeytin Dal Harekat kapsamnda Afrin bölgesindeki yerleim yerleri ve noktalar bir bir teröristlerden arndrlrken, örgüt mensuplarnn Güneydoudaki çukur eylemlerindeki gibi çeitli yerlere deiik ekillerde döedii el yapm patlayc ve maynlar dikkati çekiyor.

Mardinin Nusaybin, Hakkarinin Yüksekova, rnakn Cizre ve Silopi ilçeleri bata olmak üzere Güneydoudaki birçok yerleim yerindeki çukur eylemleri srasnda kulland taktii Afrin bölgesinde de sürdüren teröristler, bulunduklar bölgeyi kaybedeceklerini anladklar andan itibaren sivillere ait evler ile bina ve yollarn yan sra ta ve kayalarn altna el yapm patlayc tuzaklyor.

- Kap, pencere, dolap ve sobaya patlayc tuza

Güvenlik güçlerince terörden arndrlan bölgelerde yaplan arama tarama faaliyetlerinde, teröristlerin yerleim yerleri veya yollarn yaknlarndaki ta ve kayalarn altna taa benzer ekilde yaptklar patlayclar döedikleri belirlendi.

Sivillere ait birçok ev ve ahrda kap, pencere ve dolaplara hain tuzaklar kuran YPG/PKK-DEAl teröristlerin baz evlerde odun sobalarna bile patlayc döedii tespit edildi.

Teröristlere kar gece gündüz, yamur çamur demeden büyük mücadele veren Mehmetçik, siviller ve harekata katlan güvenlik güçlerinin güvenlii için tuzaklar tespit etmek adna önemli mücadele yürütüyor.

TSKya bal birlikler ve Özgür Suriye Ordusu güçleri, dardan baklnca normal bir odun sobasn andran sobann kapak ve borularnn içerisine döenmi el yapm patlayc buldu.

Terörden arndrlan her yeni bölgede farkl farkl patlayc tuzaklarla karlayan Mehmetçik, uzman personel ve teknolojik cihazlarla tuzaklar bularak bombalar imha ediyor.

Ana Sayfaya Git