Teröristler, tünelleri yarım bırakıp kaçmış

TÜRK Silahlı Kuvvetleri'nce (TSK) başlatılan 'Zeytin Dalı Harekatı' ile Afrin kırsalındaki teröristlerin denetimindeki yerleşim alanları ve stratejik noktalar özgürleştiriliyor. Neredeyse her yüksek noktaya kule inşa edip, bölgeyi yer altı şehrine çeviren teröristlerin, Afrin’e yakın noktadaki köylerde ise TSK birlikleri ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçlerinin ilerlemesiyle kilometrelerce uzunluğunda inşa ettiği tünelleri yarım bırakıp, kaçtığı ortaya çıktı.

Haberler 14.03.2018 - 11:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Frat Kalkan Harekat ile Azez- Cerablus hattn terör örgütlerinden arndran TSK, 20 Ocakta bu kez Afrini teröristlerden temizleyerek, hem Türkiye snrnn güvenli hale getirilmesi hem de evlerinden zorla göç ettirilmi Suriyelilerin topraklarna geri dönülerinin salanmas amacyla Zeytin Dal Harekatn balatt. Harekat kapsamnda Hatay ve Kilis snrndan Suriye topraklarna giren TSK birlikleri, ÖSO unsurlar ile birlikte terör örgütlerinin kontrolündeki köyleri tek tek özgürletirdi. Havadan ve karadan ate desteiyle ilerleyen TSK birlikleri ve ÖSO güçleri, teröristlerin kaleye çevirdii da ve tepeler ile stratejik öneme sahip belde ve köyleri güvenli hale getirdi.

TSK ve ÖSO tarafndan özgürletirilen bölgelerde yaplan incelemede ise teröristlerin neredeyse her yüksek noktaya Türkiyeyi ve ÖSO denetimindeki bölgeleri görecek ekilde kuleler ina ederek, sürekli gözetleme yapt, buralardan havan ve roketli saldrlar düzenledii belirlendi. Kulelerin altna betonarme tüneller ina edildii ortaya çkarlrken, kimi kilometrelerce uzayan ve labirent tarz yaplan tünellerin ucunun da olas harekat durumlarna kar kaç için köylere kadar uzandrld belirlendi. Teröristlerin, betonarme yaplarn mümkün olmad baz maara ve dalk alanlarn altn da insan gücüyle oyarak, tünellere dönütürdüü saptand. Yer alt ehrini andran Afrin krsalndaki teröristlerin tünel ve kule inas, TSKnn özgürletirdii her yerleim alannda ortaya çkarld.

KLOMETRELERCE UZUNLUKTAK TÜNEL YARIM BIRAKIP, KAçTILAR

TSKnn hzl ve kararl ilerleyii karsnda, baz noktalarda PYD/PKKl teröristler, kaçt. Bulunduklar alanlar terk ederek, kaçan teröristler, geride yine TSK birlikleri ve ÖSO güçlerine zarar verebilmek için araziye mayn döeyip, birçok noktaya patlayc tuzaklad. Güvenlik güçlerinin titiz incelemesi ile bulunan onlarca tuzaklanm patlayc, kontrollü imha edilerek, teröristlerin giriimi engellendi.

Son olarak TSK ve ÖSO tarafndan kontrolün saland Afrinin yan bandaki Halidiye köyünde de kilometrelerce uzunlukta tünel bulundu. Halidiye ile Meryemeyn köyleri arasnda bulunan, kilometrelerce uzunluktaki tünelde tuzaklanm patlayc olup, olmad ÖSO güçleri tarafndan incelendi. Yaplan incelemede patlaycya rastlanlmazken, 1 metre geniliinde ve kilometrelerce uzunluundaki tünelin baz noktalarnn yapm aamasnda olduu ve yarm brakld görüldü. Teröristlerin, harekatn balamas ve TSKnn tüm noktalar tek tek özgürletirerek, kendilerinin bulunduu bölgeye yaklamas üzerine tünel inaatn yarm brakarak, Afrine kaçt belirlendi.

Güvenlik güçleri ise ele geçirilen köy ve yerleim alanlarnn tamamnda kule ve tünel bulunduunu, bunun da terör örgütünün olas operasyonlara kar hem askere saldr hem de ucu köylere çkan tünelleri kullanarak, kaçmay planladn ortaya koyduuna dikkat çekti.

Ana Sayfaya Git