Teröristlerden temizlenen Raco sokakları

TÜRK Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından Suriye'nin Afrin bölgesinin teröristlerden temizlenmesi için başlattığı, Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçlerinin de destek verdiği Zeytin Dalı Harekatı kapsamında en yoğun çatışmaların yaşandığı Raco'nun merkezine yapılan operasyonu sadece DHA muhabiri izledi. Kameraya yansıyan görüntülere çatışmaların şiddeti yansıdı.

Haberler 07.03.2018 - 09:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Afrindeki terör örgütlerine yönelik 46 gündür sürdürülen Zeytin Dal Harekt kapsamnda TSKnn havadan ve karadan yapt temizlik çalmalarnn ardndan ÖSO güçleri, kuatma altna ald Racoya girdi. Sivillerin terk ettii Raco merkezde teröristler çok iddetli çatmalar yaand. Kent merkezine ÖSOnun öncü grubu ile giren DHA muhabiri çatmalar çeitli kameralar ile görüntüledi. Zaman zaman küçük kameralar kullanan rfan Sapmaz zaman da daha profesyonel kameralar ve zaman zaman cep telefonlar ile çekimler yapmak zorunda kald.

100 METREY ZIRHLI ARAçLAR LE GEçMEK ZORUNDA KALDI

Raco kent merkezindeki çatmalar öylesine iddetliydi ki bir sokaktan dier sokaa geçmek neredeyse imkanszd. Bu sokaklar arasndaki mesafeler ise zaman zaman ÖSO güçleri ile birlikte zrhl araçlar ile geçmek zorunda kalnd. Zrhl araçlar içerisindeki 100 metrelik ksa mesafelerde görüntülendi.

Raco kent merkezinde hiç sivil yer almazken, sivillerin boalmas ile birlikte sahipsiz kalan köpeklerin scak çatmalar içerisinde korku ile ÖSO askerleri arasnda kendilerine snacak yerler arad dikkat çekti.

ÖSO Livai imal Grubu Komutan Abdullah Halil Raco harekatn yöneten komutan olarak DHA muhabirini sürekli olarak yannda götürerek çatmann en scak anlarnn görüntülenmesine özel çaba harcad. Sk sk DHA muhabirini ehirdeki hareketlilik ile bilgilendirdi.

BNA çLERNDE ARAMALAR

Bu arada henüz kente yeni girildii için binalarda kimlerin olup olmad sk sk kontrol edilmeye çalld. DHA kameras da bu scak anlar ve evlerin içerisindeki aramalar görüntüledi. ÖSO askerleri mümkün olduu kadar evlerin kaplarna veya çeitli yerlere düzenlenen tuzaklara kar son derece dikkatli hareket etmeye çalt.

Öte yandan kent merkezinde sürekli olarak ÖSO güçlerine yönelik saldrlar düzenleyen teröristlerin yerinin bulunmas için drone kameralar kullanld. Kameralar ile yerleri ve bulunduklar binalar tespit edilen teröristlere operasyonlar düzenlendi.

Ana Sayfaya Git