Teröristlerin kapattığı yerel meclisler Zeytin Dalı'yla yeniden hayal buluyor

Teröristlerin Afrin'de baskı uygulayarak kapattığı yerel meclisler yeniden hizmete başlıyor. Zeytin Dalı Harekatı'yla özgürleşen köylerde yerel meclisler, halkın refahı için tedbirler alıyor.

Haberler 16.03.2018 - 09:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türk Silahl Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusunun (ÖSO) Afrinde teröristlerin igalindeki bölgeleri özgürletirmesiyle yerel meclisler yeniden açlyor.

Afrin ilçe merkezine bal Anab köyünde, bölgenin teröristlerden arndrlmasyla evlerine dönen ve sokaklar dolduran köy halk gündelik ilerine, alverie ve çalmaya kaldklar yerden devam ediyor.

Bölgenin huzura kavumasyla çocuklar, uzun zaman sonra teröristlerin tehditlerinden kurtularak sokaklarda oyunlar oynuyor.

YPG/PKKnn 2 yl önce Anabda kapatt yerel meclisin, muhaliflerin kontrolündeki Azeze snmak zorunda kalan üyeleri de bölgeye dönerek, köy halkna ekmek, temizlik ve su hizmetlerinin düzenle ekilde salanmas konusunda tedbirler almaya balad.

Muhaliflere bal Özgür Halep Yerel Meclisi üyeleri de Anab ziyaret ederek, köyde yeniden açlan meclisin üyeleriyle görütü.

Özgür Halep Yerel Meclisi üyesi Avukat Abdulgani obek, meclisin artk Afrinde çalmalara baladn, Anab köyünün kurtarlmasnn ardndan halka yeniden hizmet vermeye geldiklerini anlatt.

obek, TSK ve ÖSOnun gelmesinin üzerinden ksa süre geçmesine ramen hayatn tamamen normal akna döndüünü ve insanlarn herhangi bir güvenlik sorunuyla karlamadn belirtti. Köydeki sorunlar yerinde tespit edip çözüme kavuturmak için çalmalarnn süreceini kaydeden obek, Kaldmz yerden göreve devam edeceiz dedi.

Anabn özgürlüüne kavumasyla bakkaln tekrar açan köy sakinlerinden Ali Alo, çatmalar baladnda her yer kapalyd. TSK ve ÖSOnun gelmesini bekledik. Allah onlara hayr versin, TSK ve ÖSO köyü alnca dükkanm tekrar açtk. Frnlar çalyor, hayat normale döndü. Herhangi bir sorunumuz yok. Herkes iyerlerini yeniden açt. Durumalar istikrarl. dedi.

Alo, Gördüünüz gibi u an burada her ey yolunda, insanlar i yerlerini açtlar. nsanlar sokaklarda dolayor. diye konutu.

- ÖSO frnlar ve su kuyularn aktif hale getirdi

ÖSO bünyesindeki am Cephesine bal Üçüncü Kolordudan Yüzba Ebu Hasan da, Anab iki yl aradan sonra teröristlerden temizlendi. Gördüünüz gibi hayat normale döndü. nallah hayat önce olduundan daha iyi bir seviyeye gelecek. dedi.

Ebu Hasan, Buray alr almaz insanlara gda maddeleri dattk. Türkiyeli insani yardm kuruluu HHya çok teekkür ederiz. Buradaki sivillere ekmek datm yaptlar. Frnlar ve su kuyularn hemen aktif hale getirdik. ifadelerini kulland.

Zeytin Dal Harekatnda TSK ve ÖSOnun kontrol altna ald bölge says 198ü köy ve 39u kritik nokta olmak üzere 237e ulat.

Afrin, ilçe merkezi ile Racu, Bülbül, eyh Hadid, Cinderes, eran ve Mabatl olmak üzere 6 beldeden oluuyor. Mabatl dnda tüm belde merkezleri TSK ve ÖSOnun kontrolünde bulunuyor.

YPG/PKKnn ynak ve savunma hatlar, büyük ölçüde Afrin ilçe merkezinde bulunuyor. Beldelerdeki sivilleri canl kalkan yapabilmek için nüfusu zorla ilçe merkezine yönlendiren terör örgütü, merkezden Bear Esed rejimi ve askeri muhaliflerin kontrolündeki bölgelere gitmek isteyen Arap ve Kürt nüfusa ise engel oluyor. Sivillerin alkonulmas, Birlemi Milletlerden de tepki görüyor.

Afrin ilçe merkezini kuatan TSK ve ÖSO, buradan güneye gitmek isteyen sivillere ise güvenli geçi imkan veren bir koridoru açk tutuyor.

Ana Sayfaya Git