Terörle mücadele

Güvenlik güçlerince 27 Ekim-2 Kasım'da Hakkari'nin Çukurca ve Şemdinli ilçesi, Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesi Bestler-Dereler ve Ayvalık bölgeleri ile Diyarbakır'ın Lice ve Hani, Bingöl'ün Kiğı ve Genç, Batman'ın Kozluk ilçelerinde gerçekleştirilen operasyonlarda, 41 örgüt üyesi etkisiz hale getirildi

Haberler 05.11.2016 - 08:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Son bir haftada operasyonlarda ve bölücü terör örgütü mensuplarnn saldrlarnda 11 güvenlik görevlisi ehit olurken, 15 güvenlik görevlisi de yaraland

PKK/PYD tarafndan, hudut hattndaki modüler duvar engelini amak amacyla açlan Suriyeden Türkiyeye doru açlan tünelin fotoraflar paylald

Güvenlik güçlerince 27 Ekim - 2 Kasmda Hakkarinin çukurca ve emdinli ilçesi, rnakn Beytüebap ilçesi Bestler-Dereler ve Ayvalk bölgeleri ile Diyarbakrn Lice ve Hani, Bingölün Ki ve Genç, Batmann Kozluk ilçelerinde gerçekletirilen operasyonlarda, 41 terörist etkisiz hale getirildi.

Genelkurmay Bakanlndan yaplan haftalk bilgilendirmede, yurt içinde bölücü terör örgütüne kar sürdürülen mücadele ile Frat Kalkan Harekatna ilikin bilgi paylamnda bulunuldu.

Buna göre, Mardinin Nusaybin ilçesinde Suriyeye açlan tünele ilikin de bilgi ve fotoraflar paylald. Bilgi notunda, son dönemde snr fiziki güvenlik sistemlerinin güçlendirilmesi sonucu snr hattndan rahat geçi yapamayan terör örgütü PKK/PYD tarafndan, hudut hattndaki modüler duvar engelini amak amacyla Suriyeden Türkiyeye doru açlan tünelin, kurumlar aras güçlü i birlii ve keif/gözetleme faaliyetlerinin younlatrlmas sonucu zeminden 7 metre derinlikte tespit edildii bildirildi.

Tünelin yaklak 1,5 metre çapnda, yer yer içinde normal boylu bir insann rahat yürüyecei büyüklükte olduu aktarlarak, en büyük ksm Suriye tarafnda olan tünelin belli bir noktada sonra kamyon lastikleriyle tuzaklanm olabilecei için güvenlik güçlerinin ortak çalmas sonucu imha edildii belirtildi.

Bilgi notunda, teröristle mücadele harekatna, 27 Ekim- 2 Kasm arasnda, bölücü terör örgütünün yaz k sürekli barnma alan ve yurt içine geçi güzergah olarak kullanmas sebebiyle büyük önem tayan bölgelere yönelik, özellikle rnak, Hakkari, Van, Arda teröristlerin temizlenmesi ve k tertiplenmesine geçmesini engellemek amacyla aralksz devam edildii kaydedildi.

Buna göre, güvenlik güçlerince 27 Ekim - 2 Kasmda Hakkarinin çukurca ve emdinli ilçesi, rnakn Beytüebap ilçesi Bestler-Dereler ve Ayvalk bölgeleri ile Diyarbakrn Lice ve Hani, Bingölün Ki ve Genç, Batmann Kozluk ilçelerinde gerçekletirilen operasyonlarda, 41 terörist etkisiz hale getirildi.

Ayrca 8 el yapm patlayc (EYP) ile 2 makineli tüfek, 1 roketatar, 1 keskin nianc tüfei, 5 piyade tüfei, yaklak 158 ton amonyum nitrat, çok miktarda deiik çap ve cinste mühimmat ile patlayc yapmnda kullanlan kablo, fünye ele geçirildi.

Bingölün K ilçesinde 3 snak ile bir maara, Elazn Karakoçan ilçesinde bir snak, Tuncelide 6 snak, Mardinin Midyat ilçesinde bir snak, Karsn Kazman ilçesinde 8 snak, Hakkarinin emdinli ilçesinde iki barnak, güvenlik güçlerince tespit edilerek kullanlamaz hale getirildi.

Operasyonlarda ve bölücü terör örgütü mensuplarnn saldrlarnda 11 güvenlik görevlisi ehit olurken, 15 güvenlik görevlisi de yaraland.

Güvenlik güçlerinin yasa d yollardan snr geçilerinin önlenmesi kapsamnda da gerçekletirilen hudut denetim ve kontrolleri sonucunda ise Suriyeden Türkiyeye yasa d yollardan girmeye çalan, Kilisin Elbeyli bölgesinde yabanc uyruklu 5 terör örgütü DEA mensubu, anlurfann Müritpnar bölgesinde bir bölücü terör örgütü mensubu yakaland.

- Boru hattna sabotaj

Ayrca bu operasyonlar sonucunda silah, mühimmat kaybeden ve barnma alanlar kullanlamaz hale getirilen bölücü terör örgütü mensuplar, Arnn Doubayazt ve Pullutarla mevkisinden geçen BOTA doalgaz boru hattna sabotaj düzenledi.

Öte yandan bölücü terör örgütünün en önemli finansal kaynaklarndan uyuturucu üretim ve ticaretine yönelik operasyonlarda ise Bingölün Genç ilçesi Yeniyaz köyü ve Yayla köyünde 5 kilogram kenevir tohumu, 400 gram toz esrar, Hakkarinin merkez Akbulut Köyünde 350 kilogram kubar esrar ele geçirildi.

Operasyonlar sayesinde bölücü terör örgütüne ait pek çok sayda snan kullanlamaz hale getirildii ve muhtelif tipte yaam ve gda malzemesinin imha edildii belirtilen bilgilendirme notunda, Böylelikle bölücü terör örgütünün k aylarn geçirebilmek amacyla yapm olduu hazrlklar büyük oranda çökertilmi ve vurulan bu ar darbe ile müteakip bahar aylarnda icra etmeyi düündüü pek çok hain faaliyet de imdiden bozguna uratlmtr. Hayatta kalmay baaran ve kaçnlmaz sonlar malum örgüt üyeleri, önümüzdeki günlerde donma ve açlk tehdidi ile yüz yüze kalacaklardr. ifadeleri yer ald.

Yurt içinde gerçekletirilen operasyonlarda el yapm patlayc yapmnda kullanlan 158 ton amonyum nitrat, çok miktarda deiik çap ve cinste mühimmat ile EYP yapmnda kullanlan kablo, fünye ve patlaycnn ele geçirildii aktarlan bilgilendirme notunda unlar kaydedildi:

Böylece hain terör örgütünün bata Kürt vatandalarmz olmak üzere kadn, çocuk demeden vatandalarmza ve güvenlik güçlerimize kar müteakip dönemde gerçekletirmeyi planlad bir çok elim olayn da önüne geçilmitir. TSKnn etkin ve kararl mücadelesi sayesinde örgüt üyelerinin moral ve motivasyonu ar ekilde örselenmitir. Bu anlamda tespit edilen telsiz görümelerinden terör örgütü üyelerinin kendi aralarnda yaptklar konumalarda derin anlamazlklara dütükleri, lider kadronun güvenli yerlerde kalarak genç ve tecrübesiz teröristleri bile bile ölüme göndermesini eletirdikleri ve sözde lider kadroyu suçlayc ar ithamlarda bulunduklar, bunlara bal nedenlerle kandrlan örgüt üyelerinin her frsatta örgütten kaçmaya ve güvenlik güçlerine teslim olmaya çaltklar görülmektedir.

- Frat Kalkan Harekat

Genelkurmay Bakanlnca 24 Austos 2016 tarihinden itibaren yürütülen Frat Kalkan Harekat kapsamnda da 27 Ekim - 2 Kasm arasnda TSK tarafndan desteklenen Özgür Suriye Ordusu, Azaz-Cerablus arasnda bulunan 5 meskun mahal ve 40 kilometrelik alan ile toplamda 169 meskun mahal ve bin 345 kilometrelik alanda kontrolü salad.

YPG unsurlarnn, demografik yapy deitirmek amacyla Afrinden douya doru ilerleyii ve DEAtan temizlenen bölgelere yerleme gayretleri, tedbirler sonucunda durduruldu.

Azaz-Rai-Cerablus hattnda, gerekli emniyet tedbirleri alnarak, halen kontrol edilen bölgede keif, gözetleme, hedef tespiti, ele geçirilen bölgelerde oluturulan savunma tedbirlerini gelitirme, olas frsat hedeflerini etkisiz hale getirme ve kontrol altna alma faaliyetlerine de devam ediliyor.

Bölücü terör örgütüne yönelik, yol kontrol ve operasyonlara yaz-k demeden devam edilecei vurgulanan bilgilendirme notunda u ifadelere yer verildi:

Türk Silahl Kuvvetleri, bata terör örgütü PKK/PYD olmak üzere insanlarn inanç sistemini ve dünya düzenini tehdit eden FETÖ/PDY, DEA ve dier terör örgütleriyle mücadelesini kararllkla sürdürecektir. Frat Kalkan Harekatnn müteakip safhasnda, DEA ülkemize tehdit olmayacak derinlikte tesirsiz hale getirecek bölgelerin kontrol altna alnmasna devam edilecektir. Gerek terörle mücadele harekat gerekse Suriye kuzeyinde icra edilen koalisyon harekat kapsamnda Türk Silahl Kuvvetleri, bölgede yaayan sivil halkn zarar görmemesi için elde mevcut tüm tespit, tehis ve hassas mühimmat yeteneklerini hassasiyetle kullanmakta, gerekli her türlü tedbiri almaktadr. Türk Silahl Kuvvetleri yüksek bir tempo ve kararllkla, milletimizin emrinde, kendisine tevdi edilen tüm görevleri, geçmite olduu gibi bugün de yerine getirme azim ve kararllndadr.

Ana Sayfaya Git