Terörle mücadele edip gönülleri fethediyorlar

Farklı dil, din ve etnik gruplardan vatandaşların kardeşçe yaşam sürdüğü Mardin'de güvenlik güçleri, bir yandan terörle mücadele ederken bir yandan da devletin güler yüzünü gösteriyor.

Haberler 01.02.2017 - 09:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Farkl din, dil ve etnik gruplardan kiilerin asrlardr huzur içinde yaad Mardinde güvenlik güçleri, yaptklar çalmalarla vatandalarn gönüllerini fethediyor.

l Emniyet Müdürlüü ekipleri, bata Nusaybin ilçesi olmak üzere kent genelinde PKKllara yönelik operasyonlar düzenlerken, dier taraftan da sosyal sorumluluk projeleriyle terör maduru halkn yarasn sarmaya çalyor.

Alveri merkezleri, tarihi ve turistik alanlar ile esnaf sk sk ziyaret ederek hrszlk, yankesicilik ve dolandrcla kar vatandalar bilgilendiren polis ekiplerine, halk sevgiyle yaklayor.

Devletin güler yüzünü kendilerine hissettiren güvenlik güçlerine i yerlerinin kaplarn ve gönüllerini açan vatandalar, kahve ve badem ekeri ikram ettikleri polislerle özçekim yapyor. Vatandalar, güvenlik güçleri için Türkçe, Kürtçe ve Arapça dua ediyor.

Mardinli Latif Sakz, AA muhabirine, asker ve polisle gurur duyduklarn, onlarla el ele verip Mardini daha güzel yerlere getireceklerini söyledi.

Mardinde farkl etnik yaplarn asrlardr kardeçe bir arada yaadna iaret eden Sakz, Polislerle Türkçe, Arapça ve Kürtçe çok güzel sohbetler yapyoruz. Allah onlardan raz olsun. Bize çok iyi davranyorlar. Allah onlar korusun. dedi.

- Mardinin kültür, medeniyet ve tarihle anlmasn istiyoruz

Esnaf brahim Güne ise kentin huzurunu ve güvenliini salayan güvenlik güçlerine her zaman minnettar olduklarn belirtti.

Bölgede artan terör saldrlarndan esnafn olumsuz etkilendiini anlatan Güne, unlar kaydetti:

Özellikle Nusaybin bizi çok etkiledi, operasyon sayesinde terör sona erdi. Umarm artk tekrarlanmaz. Mardinin terörle deil, kültür, medeniyet ve tarihle anlmasn istiyoruz. Gelen misafirler, burasnn düündükleri gibi olmadn görüyor. Mardin, Türkiyenin en güvenli kentlerinden birisidir. Medyann da buralar iyi tantmasn istiyoruz. Ben Kürtüm, Süryani, Arap komularmz var. Burada asrlardr bir arada yayoruz. Bu anlamda örnek olacak bir ehiriz.

- Halk büyük destek sunuyor

l Emniyet Müdürü Hasan Onar da halkn huzuru için çalmalarn kararllkla sürdürüldüünü, güvenlik hizmetlerine ilikin konularda halkn görü ve önerilerini de önemsediklerini söyledi.

Mardinde kurulan iliki sayesinde polis-vatanda kaynamasnn en güzel örneinin yaandn, halkn kendilerine çalmalarnda büyük destek sunduunu vurgulayan Onar, polisin, vatandan desteiyle suçu çok daha iyi önlediini ifade etti.

Ana Sayfaya Git