Terörle mücadeleye "taze kan"

Son dönemdeki operasyonlarıyla terör örgütüne büyük darbe vuran Türk Silahlı Kuvvetleri, hudut güvenliği ve terörle mücadelede tempoyu daha da artırmak amacıyla komandolara 30'dan fazla yeni bölük ekledi, özel olarak seçilen personel yoğun eğitimlerden geçirildi

Haberler 09.12.2020 - 00:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Son dönemdeki operasyonlaryla terör örgütüne büyük darbe vuran Türk Silahl Kuvvetlerinde (TSK), hudut güvenlii ve terörle mücadelede tempoyu daha da artrmak amacyla, teröristlerin korkulu rüyas haline gelen komandolara 30dan fazla yeni bölük eklendi.

TSK, hudut güvenlii ve terörle mücadelede üzerine düen görevi büyük sorumlulukla yerine getirmeye devam ediyor.

Türkiyenin birlik ve bütünlüünün yan sra halkn huzur ve güvenlii için kahramanca görev yapan TSK, vatan topraklarn, mavi vatan ile semalarn korumay sürdürüyor.

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann talimatlar dorultusunda 5 önemli operasyonu ayn anda yürüten TSKde, tatbikatlar da göz önüne alnnca Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri unsurlarnn tamamna yakn sahada görev almaya devam ediyor.

TSK, Frat Kalkan, Zeytin Dal ve Bar Pnar harekat bölgelerindeki gerek normalleme gerekse terörle mücadele faaliyetlerini sürdürürken Irakn kuzeyindeki teröristle mücadele harekatlarn da kararllkla icra ediyor. Irakn kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik Pençe-1, Pençe-2, Pençe-3 operasyonlarnn yan sra Pençe-Kaplan Operasyonu ile Mehmetçik, teröristlerin inlerini bertaraf ediyor.

Bunlarn yan sra dlibde uluslararas anlama ve mutabakatlar kapsamnda görev yapan TSK, Libya Hükümetinin daveti üzerine de Libyada askeri eitim ve danmanlk hizmeti veriyor. TSK, bununla birlikte Dou Akdenizdeki görevlerini de yerine getiriyor.

TEMPO DAHA DA ARTACAK

Milli Savunma Bakanl terörle mücadelenin kararlkla devam ettii bu dönemde yeni bir uygulamay hayata geçirdi.

Bu kapsamda, TSKde 30dan fazla yeni komando bölüü kuruldu. Yeni bölükler de dier komando birlikleri gibi sözlemeli personelden olutu. Özel olarak seçilen personel youn eitimlerden geçirildi. Son dönemdeki operasyonlarla terör örgütüne büyük darbe vuran TSKde, yeni komando bölükleriyle hudut güvenlii ve terörle mücadelenin temposunun daha da artaca belirtiliyor.

Ana Sayfaya Git