Terörü artık istemiyoruz!

"Bizim Gök Kubbemiz Projesi kapsamında Diyarbakır'a gelen okul idarecileri ve öğretmenler Sur ve Eğil ilçelerindeki tarihi mekanları gezdi. Eğitimciler, "Artık terörü hayatımızda görmek istemiyoruz" dedi.

Haberler 02.05.2018 - 09:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

stanbul Milli Eitim Müdürlüü koordinesinde düzenlenen Bizim Gök Kubbemiz Projesi kapsamnda Diyarbakra gelen okul idarecileri ve öretmenler Sur ve Eil ilçelerindeki tarihi mekanlar gezdi.

Üsküdar lçe Milli Eitim Müdürlüünce düzenlenen, Gelin Tan Olalm, i Kolay Klalm çaltay dolaysyla kente gelen aralarnda Üsküdar Belediye Bakan Hilmi Türkmen, Üsküdar lçe Milli Eitim ube Müdürü shak Aslann ile okul idarecileri ve öretmenlerden oluan heyet, UNESCO Dünya Kültür Miras Listesinde yer alan tarihi surlar, slamn 5. Harem-i erifi olarak kabul edilen Ulu Cami, çkale Müze Kompleksi ile Kuran- Kerimde isimleri geçen Zülkifl ile Elyesann arasnda yer ald 9 peygamberin metfun olduuna inanlan doa harikas Diyarbakrn Eil ilçesini ziyaret etti.

Üsküdar Belediye Bakan Hilmi Türkmen, programn son derece anlaml olduunu belirterek, bir taraftan eitim çalmas yürütürken dier taraftan kültür gezisi gerçekletirdiklerini söyledi.

Eilin muazzam bir kültür havzas olduunu dile getiren Türkmen, kentin hem inanç hem de doa turizmi bakmndan ülkedeki önemine iaret etti.

Türkmen, Buras Türkiyenin önemli turizm potansiyeli olacak bir yer. nallah artk sevginin, kardeliin, barn, hogörünün hakim olmaya balad bu corafyamzda çok güzel günler hepimizi bekliyor. Artk terörü hayatmzda görmek istemiyoruz. dedi.

- Diyarbakrn güzelliklerine hayran kaldk

Üsküdar lçe Milli Eitim ube Müdürü shak Aslan, amaçlarnn Dou ve Güneydou Anadolu bölgelerinde kardelii bozan faaliyetleri engellemek olduunu söyledi.

Amacmz kardelik kültürü ve bilincine bir nebzede olsa katk salamakt. Bu amaçla biz birinci ylda 7, ikinci ylda 21 okulu bölgede karde okul belirledik. Bu yl Üsküdarda toplam 42 okulumuzca bölgede ciddi terör olaylarnn yaand yerlerde 42 okulla kardelik çalmas yaptk. diyen Aslan, amaçlarnn dayanma ve karlkl desteklerle bölgeye yönelik önyarglar deitirmek olduunu aktard.

Üsküdardan Diyarbakra gelen öretmenlerin kenti çok beendiklerini belirten Aslan, Diyarbakrn güzelliklerine gerçekten hayran kaldk. Hem tarihi yapsyla hem gelimiliiyle Diyarbakra imrendik, hayranlk duyduk. Kardelik kültürünü burada perçinledik. Burada olmaktan dolay çok mutluyuz. dedi.

Üsküdardan gelen okul müdürü Örsan Özkan da kente bulunmaktan duyduu memnuniyeti dile getirerek, Diyarbakr tam bir kültür ve huzur ehri. Gelirken tedirginliklerimiz vard. Ancak stanbuldan çok fark yok. Burada bulunmak bize huzur ve güven veriyor. stanbuldan Diyarbakra bir köprü oluturduumuz için de ayrca mutluyuz. diye konutu.

Mardinden gelen okul müdürü Fidan Açar, batdan gelen eitimcilerin kenti çok beendiini anlatt.

Açar, kentteki huzuru gören eitimcilerden Diyarbakra tekrar gelmek isteyenlerin bilet aldn belirtti.

Gezide heyete, Diyarbakrn Kayapnar Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Ozan Balc, Yeniehir Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Serdar Kartal, Eil Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Kürad Atak da elik etti.

Ana Sayfaya Git