Terörü ayaklarımızın altına alıp bitireceğiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Bizim önümüzdeki dönemde de en büyük mücadelemiz ülkemizde terörle olacak. Terörü ayaklarımızın altına alarak, yok edeceğiz ki milletimizin huzuru olsun, ülkemizde huzur hakim olsun"

Haberler 30.06.2018 - 11:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, Bizim önümüzdeki dönemde de en büyük mücadelemiz ülkemizde terörle olacak. Terörü ayaklarmzn altna alarak yok edeceiz ki milletimizin huzuru olsun, ülkemizde huzur hakim olsun. dedi.

Cumhurbakan Erdoan, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi kampüsüne yaplan caminin ibadete açl töreninde, yapt konumada, mescidin hayrlara vesile olmas dileinde bulundu.

Kim ki bu dünyada bir mescit ina eder, Allah da cennette onun için bir kök ina eder. hadisini hatrlatan Erdoan, cuma namazn kldran Diyanet leri Bakan Prof. Dr. Ali Erban da hutbede bu konunun önemine deindiini belirtti.

Erdoan, caminin yaplmasnda emei geçenlere ve açla katlan jandarma personeline teekkür etti.

Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisinde bin 500 örencinin komando eitiminde olduunu aktaran Erdoan, öyle konutu:

Buna da iddetle çok çok fazlasyla ihtiyacmz var. Komandolarmz ne kadar artrrsak, özel kuvvetlerimizi ne kadar artrrsak, terörle mücadelede baarmz o kadar artacaktr. Nitekim son gerek Cerablus gerek Afrin operasyonlarnda sizlerin baarsn gördük. Bizim önümüzdeki dönemde de en büyük mücadelemiz ülkemizde terörle olacak. Terörü ayaklarmzn altna alarak yok edeceiz ki milletimizin huzuru olsun, ülkemizde huzur hakim olsun. Ülkemize kimsenin yan gözle bakmasna frsat vermeyeceiz, müsaade etmeyeceiz.

- Mehmetimiz yürüdüü zaman ehadete yürür

Mabetlerin, bu noktada iin manevi boyutunun güçlendii yer olduunu belirten Cumhurbakan Erdoan, Mehmet Akif Ersoyun, mandr o cevher ki ilahi ne büyüktür, imansz olan pasl yürek, sinede yüktür. dizelerini hatrlatt.

Aslolann, manevi, imani noktada iin temerküz etmesi olduunu vurgulayan Erdoan, unlar söyledi:

çünkü bizim büyük bir avantajmz var. Hamdolsun Müslümanz ve Rabbim bizlere ehadet gibi bir makam lütfediyor. Bu hiçbir dinde yok, bizde var. Biz de malum Mehmetimiz yürüdüü zaman ehadete yürür. Onun için de küçük Muhammed anlamna bizim askerimize Mehmetçik ad verilmitir. Dünyann hiçbir slam ülkesinde de askerinin ad Mehmetçik olan yoktur, bu sadece bizde var. Onun için sizler, Mehmetçikler olarak zaten knas bol yaklan knal kuzularsnz ayn zamanda. Onun için de peygamberlere en yakn makam olan ehadete hep hazr haldesiniz. Allah bu yolculuunuzu, bu yolculuumuzu da mübarek klsn.

- Allah böyle nice eserlere kavumay nasip etsin

çileri Bakan Süleyman Soylu, Beytepedeki Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi kampüsünde eitim görenlerin de burada yaayanlarn da uzun süredir kampüste bir cami açlmasn arzu ettiini aktard.

Bu caminin yaplmasnda emei geçenlere teekkür eden Soylu, Birgün Bahçelievlerde ikindi vaktinde camiye girdim. Bir kii müezzin mahfilindeydi. çok güzel yaplmt. çine girdim, ne güzel yaplm, bu camiyi kim yapt dedim. Bir cümle söyledi, hiç unutmadm, Allah yapt dedi. Onun için Allah böyle nice eserlere kavumay nasip eder ve inallah nicelerinin de zat devletleriniz açllarnda bulunur. ifadesini kulland.

- Bizlere düen camilerimizi ibadetlerimizle enlendirmek

Diyanet leri Bakan Ali Erba da mukaddes bir mekann açlnn yapldn belirterek, Cami ina etmek elbette önemlidir ancak asl önemli olan camiyi varlmzla mamur eylemektir. Camide zihinlerimizi, gönüllerimizi imar etmektir. Kadn erkei, çocuu genci, yalsyla bizlere düen camilerimizi ibadetlerimizle enlendirmektir. Daha da önemlisi kendini bilen, Rabbini bilen, çevresini bilen, sorumluluklarnn farknda olan, milletine ve insanla faydal nesiller yetitirme noktasnda camilerimizi daha canl ve verimli kullanabilmektir. diye konutu.

- Notlar

Cumhurbakan Erdoan, cuma namaz ve açl için Beytepedeki Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisine geldi. Erdoan ve beraberindekiler daha sonra camide namaz kld.

Cuma namazn kldran Diyanet leri Bakan Ali Erba, hutbede cami ve mescit yaptrmann önemine deindi.

Namazn ardndan balayan açl töreninde, Diyanet leri Bakan Erba, dua okudu. Cumhurbakan Erdoan, Camimiz tüm Müslümanlara, öncelikle siz sevgili Mehmetçiklerimize, gerek komuta kademesi gerekse erat, erba hepinize hayrl, mübarek olsun. sözleriyle kurdeleyi kesti ve camiyi ibadete açt.

Törene, Ekonomi Bakan Nihat Zeybekci, Cumhurbakanl Genel Sekreteri Fahri Kasrga, Cumhurbakanl Sözcüsü brahim Kaln, Jandarma Genel Komutan Orgeneral Arif çetin, Salk Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl ile jandarma personeli katld.

- Selçuklu mimarisinden esinlenildi

Daha önce Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Bakanl içindeki Destek Ktalar Komutanl binasnda faaliyet gösteren bir mescit yer alyor ve ibadet ihtiyac bu ekilde karlanyordu.

Kampüse, çileri Bakan Süleyman Soylu önderliinde ve hayrsever bir i adamnn yardmlaryla yeni ibadethane yaptrld.

25 Austos 2017de temeli atlarak yapm çalmalarna balanan camide, Selçuklu mimarisinden esinlenildi, d cephesi ise doal travertenden imal edildi.

2 bin 190 metrekare alana ina edilen cami, 4 bin 300 kiinin ayn anda ibadet etmesine imkan salayacak.

Ana Sayfaya Git