"Terörün panzehiri eğitimdir'

İl Müdürü Aslan "Cahilliğin panzehiri nasıl eğitimse terörün panzehiri de eğitimdir. Eğitimin olduğu yerde ne uyuşturucu bağımlısı olur ne de terör olur"

Haberler 19.09.2017 - 11:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Milli Eitim Müdürü Hasan Aslan, Cahilliin panzehiri nasl eitimse terörün panzehiri de eitimdir. Eitimin olduu yerde ne uyuturucu bamls olur ne de terör olur. dedi.

Aslan, 478 bin örencinin, 20 bin öretmen ile 14 bin derslikte eitim öretim görecei Diyarbakrda alnan önlemlerle açklama yapt.

2017-2018 eitim öretim döneminde öretmensiz hiçbir snfn olmayacan dile getiren Aslan, kente atanan bin 70 sözlemeli öretmenin yaanan aç büyük ölçüde kapattn kaydetti.

Aslan, eitimde Sevginizi veremediiniz örenciye ilginizi asla veremezsiniz sloganyla hareket ettiklerini ifade ederek, çocuklara önce güzel insan olmay, sevgiyi ve hogörüyü öreteceklerini aktard.

Diyarbakrn eitimde kalite ve baaryla anlmas gerektiini vurgulayan Aslan, eitimcilerin Diyarbakr daha güzel bir hale getireceini söyledi.

Aslan, Cahilliin panzehiri nasl eitimse terörün panzehiri de eitimdir. Eitimin olduu yerde ne uyuturucu bamls olur ne de terör olur. Ondan dolay biz eitimcilere ve idarecilere çok büyük görevler dümektedir. diye konutu.

TERÖRÜN TAHRP ETT OKULLAR ONARILDI

Aslan, merkez Sur ile Silvan ilçelerinde teröristlerin saldrlar nedeniyle zarar gören okullarn onarmnn yapldna iaret ederek, bu kapsamda Diyarbakrda terör saldrlarndan dolay yaklak 43 okulun hasar gördüünü kaydetti.

Terör saldrlar sonucu hasar gören okullarmz, tadilat ivedilikle yaplarak eitim ve öretime hazrland. Bugün itibariyle terör maduriyetinden dolay eitim ve öretimden mahrum kalan bir örencimiz dahi yok. O dönemde de zarar gören okullarmzdaki örenciler telafi eitim verilerek madur edilmedi. Akabinde okullarmzn çok hzl bir ekilde onarm ve tadilat yaplarak örencilerimiz kendi okullarna sevk edildiler. diyen Aslan, terör saldrlarndan dolay baz okullarn ise tamamen ykldn belirtti.

Örenci servisleriyle ilgili önlemler

Aslan, örenci servisleriyle ilgili bu yl ciddi önlemlerin alnacan ifade ederek, örencilerin kendileri için çok önemli olduunu, bu kapsamda servis oförleriyle ilgili tek bir ikayet dahi almak istemediklerini vurgulad.

Servis oförlerinin Genel Bilgi Taramasndan (GBT) geçirildiine dikkati çeken Aslan, okul idaresinin servisle okula gelen örenci says ile servis oförlerinin kimlik bilgilerini çok sk denetleyeceini aktard.

Aslan, örencilerin güne doduktan sonra servise binip okula gideceini, karanlk çökmeden de evine döneceini bildirdi.

çocuklarn teröre ve uyuturucuya bulamamas konusunda toplumun her kesimine büyük görev dütüünü kaydeden Aslan, unlar kaydetti:

En büyük sorumluluk biz eitimcilere düüyor. Öretmenlerimiz dersine girdii her bir örenciyi birebir takip etmekle sorumlu. 2 bini akn rehber öretmenimize bamllk konusunda eitim verdik. Bu öretmenlerimiz okullarda bamllkla mücadele konusunda çok ciddi faktör oluturuyor. Bu eitimi alan öretmenlerimiz ayn zamanda bu bilgilerini örencilere de aktarmaktadr.

Ana Sayfaya Git