Terzi Diyarbakırdan Ankaraya Gitmişti!

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında yönetimi ele geçirmek üzere geldiği Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda Ömer Halisdemir tarafından vurulan cuntacı general Semih Terzi'nin son anları, darbeciler tarafından götürüldüğü GATA'da güvenlik kameralarına yansıdı.

Haberler 16.07.2019 - 10:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Fetullahç Terör Örgütünün (FETÖ) darbe giriimi srasnda yönetimi ele geçirmek üzere geldii Özel Kuvvetler Komutanlnda (ÖKK) Ömer Halisdemir tarafndan vurulan cuntac general Semih Terzinin son anlar, darbeciler tarafndan götürüldüü GATAda güvenlik kameralarna yansd.

FETÖnün 15 Temmuz 2016daki darbe giriimi srasnda sorumluluunda bulunan Silopi Özel Kuvvetler Harekat Üssünden önce Diyarbakra, buradan da CASA uçayla Ankaraya gelen Semih Terzi, yönetimi devralmak üzere emrindeki askerlerle Gölbandaki ÖKKye geçti.

Burada eski albay Ümit Bak, eski yarbay Mehmet Ali çelik, eski astsubay Turgay Usanmaz ve sivil kyafetli eski astsubay Ali Kapucu tarafndan karlanan Terzi, karargah binas önüne geldii srada, Astsubay Ömer Halisdemir tarafndan saat 02.16da tabancayla vuruldu.

Karargah binasnn yanndaki aaçlk alana doru koan Halisdemir, Terzi ile hareket eden darbecilerce ehit edildi. Halisdemirin sa tarafndan yaklap 3-4 kez ate ettii Semih Terzi ise shhiyeciler Ali Kapucu ve Hüseyin Ouzun müdahalesinin ardndan Ümit Bakn emriyle karargah binasna tand.

Binada bir odaya alnan Terziye, serum balanp bandaj uyguland. Terzi, bir grup asker tarafndan çarafa konularak saat 02.50de karargah binasndan çkarlp GATAya nakledilmek üzere helikoptere alnd.

Eski pilot binba Dursun Varl ve eski pilot yüzba Özalp Yeilin kulland helikoptere, Ali Kapucu ve Hüseyin Ouzun yan sra Fatih ahin, Hasan Aksoy ve Terzinin emir astsubay Ahmet Kara refakatç olarak bindi.

Terziyi tayan helikopter saat 03.01de GATAya ulat. Yaral haldeki Terzi, ambulansa alnarak ksa sürede hastanenin acil servisine getirildi. Hastanenin güvenlik kameralarna yansyan görüntüye göre bu srada acil servis giriinde hareketlilik yaand.

Saat 03.13te sivil kyafetli Ali Kapusuzun ittii bir sedyeyle tanrken görülen Semih Terziye bir doktor tarafndan kalp masaj yapld.

Cuntac hain, en son hastanenin youn bakm ünitelerinin bulunduu koridorda bir odaya alnrken güvenlik kameralarna yansd. Olayn ardndan firar eden ve Beypazarnda FETÖnün hücre evine yaplan basknda yakalanan Ali Kapucu, savunmasnda, Vurulma anndan ölüm anna kadar devaml Semih Terzinin yanndaydm. Ölüm haberini etrafta bulunanlara ben verdim. dedi.

Fatih ahin ise savunmasnda, Semih Terzinin helikopterden indirilirken hayati fonksiyonlarnn oldukça zayf olduunu söyledi.

Ana Sayfaya Git