Tescilli bina çöktü!

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde, kimsenin yaşamadığı 2 katlı tarihi evde göçük meydana geldi. Korku yaşayan ve deprem olduğunu sanan mahalle halkı, aynı durumdaki diğer binalar için çözüm bulunmasını istedi.

Haberler 17.12.2019 - 00:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Sur ilçesinde tescilli bir binada göçük meydana geldi. Olayda ölen yada yaralanan olmazken çevredeki vatandalar panie kapld.

Olay, Diyarbakrn Sur lçesi Ziyagökalp Mahallesi Tahtal Kastal Sokakta bulunan 2 katl tescilli bir binada meydana geldi. Edinilen bilgilere göre metruk olan tescilli bina kullanlmaz halde iken gece saat 00:00 sularnda büyük bir gürültüyle göçtü.

SURDA TESCLL BNADA GÖçÜK

Sokaa yklan bina büyük bir panie neden olurken çevredekilerin haber vermesi üzerine olay yerine itfaiye, 112 salk, AFAD ve güvenlik güçleri sevk edildi. tfaiyenin çalmalar sonucu enkaz altnda kimsenin olmad çevredeki vatandalar rahatlatt. Öte yandan geç saate meydana gelen olayda sokakta kimsenin olamamas büyük bir faciay önledi. Mahalle sakinleri metruk binalarn her an üzerlerine yklacan ve sokakta geçen vatandalarn korkuyla geçtiini aktard.

HER ZAMAN TEHLKE ARZ EDYOR

Sur lçesi Ziyagökalp Mahalle Muhtar Muhsin Sanay, tescilli binalarn çürüdüünü ve tehlike arz ettiini aktararak yetkililerden yardm beklediklerini aktard. Sanay Burada daha önce yapm olduumuz bavurularmzda vardr, tescilli evlerin tehlike arz eden yaplarmz vardr. Bir tanesi uanda çöktü, altnda kimsenin olup olmadn bilmiyoruz, bu tür evlerimiz fazla younluktadr. Yetkililerden burann biran önce yapmasn, gerekiyor. Belediye ye gittiimiz zaman kültüre bal olduundan dolay tescilli yaplardr ve tescilli yaplar için hiçbir ey yapamadklarn koruma altna aldklarn söylüyor. Saat gece 00:00 civarnda meydana geldi, mahalleliler haber verince hemen itfaiye, emniyet ve AFADda bilgi verdik. uanda koruma altna aldk ama bununla ilgili kalc bir çözüm olmas gerekir, sabahlar çocuklar okula giderken karanlk, her zaman tehlike arz ediyor. Daha önce uyuturucu bamlar oralar kullanyordu, emniyette gelip sürekli kontrol ediyor, böyle metruk evlerimiz vardr bunlara çözüm yaplmasn istiyoruz dedi.

Ana Sayfaya Git