Teslim ol çağrısı!

Diyarbakır anneleri, dağa kaçırılan çocuklarına kavuşma ümidiyle HDP İl Başkanlığı binası önündeki evlat nöbetini kararlılıkla sürdürüyor.

Haberler 12.08.2020 - 09:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan Diyarbakr annelerinin, 3 Eylül 2019da balatt oturma eylemi 344üncü gününe girdi.

Ellerinde çocuklarnn fotorafyla bekleyilerini sürdüren annelerden Saadet Ödümlü, 6 yldr olundan haber alamadn söyledi.

Olunu HDPden istediini belirten Ödümlü, evlad için sonuna kadar oturma eylemini sürdüreceini bildirdi.

EVLATLARINA TESLM OL çARISI

Ödümlü, nallah tüm çocuklar gelir biz de tez zamanda evimize gideriz. 344 gündür buradayz. çocuklarmz gelene kadar devam edeceiz. Olum sesimi duyuyorsan Allah rzas için gel. Ne huzurumuz ne bayrammz var. Sesimi duyuyorsan arkadalarna da söyle çkp gelin, askerlerimize teslim olun. diye konutu.

Baba evket Bingöl de aylardr eylemlerini sürdürdüklerini aktararak, eylemlerini 344 gündür kararllkla sürdürdüklerini aktard.

HDP çocuklarmz götürmü, bize açklama yapmyor. diyen Bingöl, çocuklarn almadan eylemlerini sona erdirmeyeceklerini dile getirdi.

Bingöl, unlar kaydetti:

Evladm 14 yandayd, 2014te Arnavutköyde çayna ilaç atlarak götürüldü. Buraya getirildi, buradan daa gönderildi. Allahtan reva m? Olum Tuncay beni duyuyorsan, Diyarbakr annelerini görüyorsan kaç olum. Nerede Türk polisi, askeri görürsen kaç, teslim ol. HDP 40 yldr Kürtlerin üzerinden rant salyor. Kürtlere zarar veriyor, Kürtlerin çocuklarn öldürüyor. HDP, Kürtlere imdiye kadar ne yapt? Hiçbir ey yapmad.

Ana Sayfaya Git