Teslim olan PKK'lıdan "Siz de ailenize dönün" çağrısı

Bitlis'te 5 yıl önce katıldığı örgütten kaçarak güvenlik güçlerine teslim olan 22 yaşındaki D.A, dağda yemek bulamadan, uyuyamadan, her gün ölüm korkusuyla yaşayan teröristlere, teslim olup ailelerinin yanına dönmeleri için çağrıda bulundu

Haberler 10.10.2019 - 10:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bitliste 2014te katld PKKdan kaçarak güvenlik güçlerine teslim olan D.A, örgütün gençleri dada tutabilmek için sürekli psikolojik bask yaptn belirterek tüm teröristlere devletin efkatli kollarna snmalar çarsnda bulundu.

17 yandayken HDP ve DBP gençlik kollar üyelerince kandrlp terör örgütüne katldn öne süren D.A, güvenlik güçlerine teslim olduktan sonra örgütte yaad skntlar AA muhabirine anlatt.

D.A, terör örgütünün sürekli devlet aleyhine propaganda yaparak gençlerin teslim olmasn engellemeye çaltn söyledi.

PKKnn iç yüzünü, kandrlarak daa götürülen çocuk ve gençlere uygulanan psikolojik basklar, dada kald sürede yaadklar zorluklar dile getiren D.A, örgüte katlmadan önce HDP ve DBPnin mitinglerine gittiini ve gençlik kollar üyelerinin kendisine daa katlma teklifinde bulunduunu savundu.

- Gelip devlete snsnlar

Mutan katldn, terör örgütünün kamplarnda 1-2 ay silahl ve ideolojik eitim aldktan sonra Suriyeye gönderildiini vurgulayan D.A, örgüt içinde teröristlerin hapsedilmesi, infaz ve tecavüz gibi olaylar sürekli duyduklarn ifade etti.

Terör örgütünün dardan anlatld gibi olmadn, kandrlarak daa giden gençlerin çok zor günler geçirdiini bildiren D.A, unlar kaydetti:

Örgütten kaçmak istedim ama içimde hep bir kuku vard. Gitsem bana ne yaparlar diye düünüyordum. En sonunda, bundan daha kötü olmaz dedim ve geldim. Devlet çok yardmc oldu. Etkin pimanlktan yararlandm. Yaamma devam ediyorum. Orada söyledikleri gibi deil. Dada, Devlet böyledir, böyle yapyor, sizin hakknz çalyor ya da giderseniz böyle yapar diyerek gençleri orada kalmaya mecbur brakyorlar. Dadan gelmek isteyen çok kii var. Geldim ve kendim gördüm. Zorlama, ikence gibi bahsettikleri hiçbir ey yok. Halen örgütün içinde olanlar tereddütte kalmasnlar, gelsinler. Devlet her konuda yardmc oluyor. Gelip devlete snsnlar.

- Devletin efkatli kollarna sndm

D.A, örgütte katld süre boyunca çok zorluk çektiklerini, çou zaman yemek bulamadklarn, yaralandklarnda tedavi edilmediklerini belirterek, O kadar zorlanmaya gerek yok. Gelip devletin efkatli kollarna sndm. Herkesin dönmesini ve ailesine kavumasn istiyorum. Herkesin devletin efkatli kollarna snmasn bekliyorum. Onlar da gelip kurtulsun, yaamlarna ailelerinin yannda devam etsin. Gittikleri yol, yol deil. çok zorluk gördük. Aç kalyorduk, su bulamyorduk, çou gece uyuyamyorduk. Bulunduum yerde terör örgütü PKK/KCKnn Suriyedeki uzants PYD/YPGli teröristler getirilip tedavi ediliyordu. Onlara da ahit olduk. ifadelerini kulland.

Türk askerine sndnda hiçbir kötü muameleyle karlamadn kaydeden D.A, O zorluk ve basky çekmelerine gerek yok. Burada kötü söz dahi duymadm. Onlarn da ayn muameleyi göreceinden üphem yok. dedi.

- Artk anneler alamasn

Diyarbakr annelerinin HDP l Bakanl önündeki evlat nöbetine de destek veren D.A, öyle konutu:

Anneler bu eylemlerini çocuklarn getirene kadar sürdürmeliler. Onlar da gelip ailelerine kavusunlar. Yanl yoldan dönsünler. Zararn neresinden dönülse kardr. O zorluklar bitti. Açlk, uykusuzluk ve her an ölüm korkusu yok. Diyarbakr anneleri kaç gündür evlatlar için alyor. çocuklar gelsin annelerin göz yalar dursun. Artk anneler alamasn.

Ana Sayfaya Git