Teste götürdükler satışını yaptılar!

Diyarbakır'da müşteri kılığında test için götürdükleri aracı sahte evrakla sattılar.

Haberler 28.11.2017 - 08:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda müteri klnda araç almak için gelen ahslar, test için götürdükleri arac sahte evrakla satt. Aracnn iki gün içerisinde iki kez el deitirerek baka bir ile satld örenen Ahmet Deniz, ahslarn yakalanmasn ve aracn geri getirilmesini istedi.

Diyarbakrda oto alm satm iiyle uraan Ahmet Deniz, yeenine ait bir arac internetten sata sundu. 24 Temmuzda kendisine telefonla ulaan ahslar, arac beendiklerini belirterek, iyerine gelerek inceledi. Birkaç gün sonra H.Y., B.D. ve D.D., isimli ahslar arac ekspertiz testi için götürdü. Arac götüren ahslarn dönmemesi üzerine telefonla kendilerine ulaan Deniz, çeitli bahanelerle oyalandrld. ahslardan üphelenen Deniz, Trafik Tescil Müdürlüünde yapt sorgulamada aracn noterden B.D. isimli bir ahsa ardndan da Batmanda baka bir ahsa satld örendi. Dolandrldn anlayan Deniz, durumu avukatna bildirdi. Noter yetkilileriyle yaptklar görümeler sonucunda aracn yeeni Selim Güne adna düzenlenen sahte bir kimlikle sat yapldn örenen Deniz, avukat araclyla 10 Austosta ahslar ve noter hakknda suç duyurusunda bulundu. Geçtiimiz günlerde baka bir dosyadan yakalanarak mahkeme tarafndan tutuklanmasna karar verilen B.D. isimli ahs tehis eden Deniz, aradan 3 ay akn bir süre geçmesine ramen henüz kendi dosyasnda bir gelime olmadn ve haber beklediklerini ifade etti.

Araç iki gün içerisinde iki defa el deitirdi

Olayn yaand süreci anlatan Deniz, Yeenimin aracn satmak için internet üzerinden ilan verdim. Bunu gören iki kii beni telefonla arad. Arac beendiklerini söylediler. Geldiler buradan arac aldlar test için baktracaz dediler. Gittiler sonra gelmediler. Ben aradmda ise bahanelerle beni bir hafta oyaladlar. Bunun üzerine l Emniyet Müdürlüü Trafik Tescil Müdürlüüne gittim ve aracn yeenimin adna olmadn örendim. Gidip kendi kendilerine sahte evrakla sat yapmlar. Arac götürüp Batmanda da bakasna satmlar. Araç iki gün içerisinde iki defa el deitirmi görünüyor. Ben bu kiilerden ikyetçiyim. Aracmn bulunup bana teslim edilmesini istiyorum. Aracn ase numaras, plakas belli. Kimdeyse alnp bana teslim edilsin. Neticede 80 bin liralk bir araç. Madurum uanda, aracmn bana getirilmesini istiyorum dedi.

Suç duyurusunda bulundum

Konuyla ilgili yetkili mecralara suç duyurusunda bulunduklarn kaydeden Deniz, unlar söyledi:

Bu kiilerle ilgili suç duyurusunda bulunduk. Ayrca Noter çalanlar hakknda da suç duyurusunda bulunduk. Neticeyi bekliyoruz. Avukatmn bana bir haber vermesini bekliyorum. Sahte evrak neticede ben aracmn geri gelmesini istiyorum. Bundan bir hafta önce asayi ubeden beni aradlar. Ben gittim 5 ahs yakalanm ben onlardan birinin benim aracm götürenlerden biri olduunu anladm. Yazl ifade verdim bu kiinin suçlu olduuna dair ama dier kiiler uanda hiç bir ey olmam gibi ilerine devam ediyorlar. Ben onlarn da yakalanmasn istiyorum.

Daha noterin bile ifadesine bavurulmam

Dava dosyasnn yakndan takip ettiklerini ancak henüz bir gelime olmadn belirten Avukat Muhammed çalkan ise, Yaptmz aratrmalarda dosyamzdaki bu üphelilerin bakalarn da dolandrd, ayn noterde baka sahte sat ilemleri de yapt duyumlarn aldk. Hatta geçen hafta bizim dosyamzda sat ilemlerini gerçekletiren B.D. isimli ahs dosyamzla balantl olmayan dier 4 kiiyle birlikte baka bir dolandrclk suçuyla ilgili tutuklandlar. Bizim dosyamzla ilgili unda tek bir gelime yok. Henüz bu failler ortalkta ellerini kollarn sallayarak geziyorlar. Daha noterin bile ifadesine bavurulmu deil. Normal artlarda noterin özel bir yükümlülüü var. Gelen kiinin kimliini alp kontrol etmesi, fotoraf ile gelen ahsn ayn kii olup olmadna baklmal, kimliin mührünün, kimlikte yer alan bilgilerin doru olup olmad kontrol etmekle yükümlülüü var. Ancak biz noterle yaptmz görümede sat günü kimlik almadklarn, Selim Güne isimli ahsn kimliinin sat evraknn arkasnda yer almadn belirttiler. Neden olmadn sorduumuzda böyle bir zorunluluklarnn olmadn söylediler. Biz bu iin organize bir ekilde yapldn düünüyoruz eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git