Tezgahlar renklendi!

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala bayramların müjdecisi ve olmazsa olmazı rengârenk şekerler, çikolata ve lokum çeşitleri tezgâhları süslüyor.

Haberler 03.08.2019 - 01:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kurban Bayramnn yaklamasyla birlikte tezghlar; bayram ekerleri, çikolata ve lokum çeitleriyle donatld. Marketlerden alveri merkezlerine, ekerlemecisinden bakkalna kadar birçok esnaf, i yerinin önü ve reyonlarn bayramn müjdecisi ekerlerle süsledi.

Birbirinden renkli ekerlerin süsledii tezghlar, bayramda misafirlerine ho ikramlarda bulunmak isteyen vatandalar tarafndan büyük ilgi görüyor. Dükkn önlerine konulan çeit çeit eker, lokum ve çikolata tezghlarndaki fiyatlar her bütçeye uygunluuyla göze çarpyor. Vatandalar, bayramdan bayrama aldklar ekerin en kalitelisini seçerken, baz vatandalarn da bütçelerine uygun olan çeitleri tercih ettikleri görüldü.

Havalarn çok scak olduu ilde kimi esnaflar özellikle çikolatal ekerleri dolaplarda muhafaza ederken kimi esnaf ise çikolatal ekerleri satmamay tercih ediyor. eker, lokum ve çikolata çeitleri ile kuruyemi sat yapan esnaf, bayram hareketliliinin bir hafta kala balayacan söylediler.

eker fiyatlarmz 10 liradan balayarak 70 liraya kadar çkyor

Bayramn güzellii ve bereketinin bayram satlarna da yansdn belirten esnaftan Orhan Gültekin, birkaç gündür bayram ekeri hazrlklarn yaptklarn dile getirdi. Kurban Bayramnn bütün Müslümanlara hayrl olmasn dileyen Gültekin, Geçen Ramazan Bayram ile Kurban Bayram arasnda ekerde fiyat deiiklii yoktur. Her çeit eker mevcuttur. Lokum çeitlerimiz de mevcuttur. Fiyatlarmz da çok pahal deildir. eker fiyatlarmz 10 liradan balayarak 70 liraya kadar çkyor. Daha henüz bir bayram hareketlilii yok. Batman genelinde bu tür alverileri son haftaya brakyorlar. Oysa hazrlklara erken balamak daha iyidir. ekerler bayramn bir müjdecisidir. Dier ehirlere göre Batman bu gelenei sürdürmede çok iyidir. Maalesef son Ramazan ve Kurban Bayramlarnda eker tüketimi çok azald. dedi.

Önceki bayrama göre lokum fiyatlarnda biraz yükselme var

Her bayram olduu gibi bu bayram öncesi eker çeitlerini hazrlayarak müteri beklediklerini aktaran Elma Soka esnaflarndan Ahmet Baaran, Ramazan bayram ile Kurban Bayram arasndaki eker fiyatlarnda herhangi bir deiiklik yok. Geçen bayram 10 liradan balayp 70 liraya kadar fiyatlar yükseliyordu. Bu bayram da fiyatlar ayndr. eker pancarnda fiyatlar yükseldi ama ekere yansmad. Lokum fiyatlar önceki bayrama göre fiyatlarda biraz yükselme var. Fiyatnn yükselmesi fstk ile ekere gelen zamdan ötürüdür. Lokum fiyatlar kalitesine göre deiiyor. Bayrama yaklak 10 gün kald ama piyasa u anda durgundur. Halkmz alverii genellikle son 2-3 güne brakyor. Ama son günlerde çok kalabalk olduundan dolay tavsiye etmiyorum. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git