Tokada Gelmeyin!

KOSGEB, KOBİ’lere ücretsiz ve aracısız verilen destek işlemlerini, çıkar sağlama peşinde olanların "iş takibi" adı altında para alarak dolandırıcılık yaptığı uyarısında bulunarak, "tokada gelinmemesini" istedi.

Haberler 06.07.2017 - 10:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Küçük ve Orta Ölçekli letmeleri Gelitirme ve Destekleme daresi Bakanlndan (KOSGEB), KOBlere ücretsiz ve aracsz verilen destek ilemlerini, çkar salama peinde olanlarn i takibi ad altnda para alarak yapt belirtilerek, letme sahiplerinin bu konuda dikkatli olmalar, bakanlmzn destek ve hizmetlerini menfi yönde etkileyen bu tür yanl beyanlara ve dolandrclk giriimlerine itibar etmemeleri gerekmektedir uyarsnda bulunuldu. Açklamada ayrca, Maduriyet yaayan KOBler, KOSGEB adn kullanarak maddi talepte bulunan kii ve kurulular hakknda bizzat Cumhuriyet Basavclklarna suç duyurusunda bulunmal istendi.

Küçük ve Orta Ölçekli letmeleri Gelitirme ve Destekleme daresi Bakanlndan (KOSGEB), KOBlere ücretsiz ve aracsz verilen destek ilemlerini, çkar salama peinde olanlarn i takibi ad altnda para alarak yapt belirtilerek, letme sahiplerinin bu konuda dikkatli olmalar, bakanlmzn destek ve hizmetlerini menfi yönde etkileyen bu tür yanl beyanlara ve dolandrclk giriimlerine itibar etmemeleri gerekmektedir uyarsnda bulunuldu.

KOSGEBden yaplan yazl açklamada, baz gazetelerde yer alan KOSGEB kredilerinde vurgun çark balkl haberler sonras gerekli inceleme ve soruturma sürecinin balatld vurgulanarak, Bakanln, kuruluundan bu yana KOB ve giriimcilere yönelik hibe ve geri ödemeli olmak üzere çeitli destekler salad hatrlatld.

TOKADA GELMEYN

Bakanln, KOBlere salanan bu destek programlarn uygularken, özellikle danmanlk hizmeti verdiklerini iddia eden ve kurum ile hiçbir ba olmayan baz ahs ve firmalarn, KOSGEBden hibe destek kredisi çkt. Belli bir ücret karlnda belgeleri göndereceiz., Bedeli karlnda KOSGEB destekleri ile ilgili broür, kitap, doküman gibi materyaller göndereceiz veya KOSGEBin destek ve kredilerini belli bir komisyon karlnda çkaracaz yönünde, gerçee uygun olmayan, aslsz beyanlarla, iletmeleri yanltt ve maddi menfaat temin ettii yönünde ikayetlerin Babakanlk letiim Merkezine (BMER) ve Cumhurbakanl letiim Merkezi (CMER) aracl ile KOSGEBe iletildii bildirildi.

ANINDA KAYET EDN

KOB ve giriimcilerin, KOSGEB l Müdürlükleri, 444 1 567 KOSGEB çar Merkezi, RTÜK onayl kamu spotlar, yazl ve görsel medya aracl ile kötü niyetli kii ve kurululara kar sürekli bilgilendirildiine iaret edilerek, u bilgilere yer verildi:

KOSGEBin, KOBlere ve giriimcilere ücretsiz ve aracsz olarak verdii destek ilemlerini, çkar salama peinde olanlar i takibi ad altnda para alarak yapmaktadr. letme sahiplerinin bu konuda dikkatli olmalar, bakanlmzn destek ve hizmetlerini menfi yönde etkileyen bu tür yanl beyanlara ve dolandrclk giriimlerine itibar etmemeleri, KOSGEB adn kullanarak KOBlerden maddi talepte bulunan kii ve kurulular, maduriyet yaayan KOBlerin bizzat Cumhuriyet Basavclklarna suç duyurusunda bulunmalar gerekmektedir.

Ana Sayfaya Git