Toki sakinleri isyan ediyor

Merkez Kayapınar ilçesinde bulunan TOKİ sosyal konutlarındaki vatandaşlar, faturalarını ödemelerine rağmen TOKİ'nin ihmalkarlığı sonucu elektriklerinin kesildiğini belirterek duruma tepki gösterdiler.

Haberler 19.03.2020 - 10:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

TOK tarafndan yaplan ve yaklak bin 800 ailenin ikamet etmekte olduu sosyal konutlarda sorunlar bitmek bilmiyor.

Daha önce tepkilere neden olan yüksek meblal aidat giderleri, site giriinde bulunan içkili meknn çevreye verdii rahatszln yannda, imdi de ödedikleri faturalarn eski TOK yönetimi tarafndan tahsil edilmemesi tepkilere neden oldu.

Dar gelirli ailelere yönelik tahsis edilen sosyal konutlarda ikamet eden vatandalar; elektrik, su, aidat ve ortak gider gibi masraflar ödediklerini fakat eski TOK yönetimi tarafndan bu faturalarn yatrlmadn belirterek oluan maduriyetler konusunda yetkililerden çözüm bulmalarn istediler.

TOK sakinlerinden Zuhire Konaç, faturalarn sürekli ödemelerine ramen yönetimin sürekli kendilerinden para istediini, haksz kazanç elde ettiini öne sürdü. Konaç, Bizden elektrik, su faturalarnn paralarn istediler, biz de sürekli verdik. Yönetim bizden sürekli para istiyor. Bu da yetmezmi gibi güvenliin parasn her ay yükseltiyorlar. Bizim durumumuz yok, bu paralar sürekli veremiyoruz. dedi.

TOK YÖNETMNDEN SORUMLU OLAN RKET PARALARIMIZI ALIP KAçMI

Kendilerinden fatura paralarn alan irketin sonradan kayplara kartn belirten Konaç, Kendi çöplerimizi kendimiz atyoruz. Yönetim bizim üzerimizden planlar yapyor. Biz bu evleri brakp tekrar çadrlarda yaamaya m gidelim? Kendi kullandmz elektrik, su ve kira parasn vereceiz buna mecburuz ama ara koridorun elektrik faturas ve güvenliin parasn vermeyeceiz. çünkü buray alan irket paralarmz alp kaçm. Biz bu hakszl kabul etmiyoruz. ifadelerini kulland.

5 yldr sürekli faturalarn ödemelerine ramen yeni gelen yönetimin ekstradan para istediini aktaran TOK sakinlerinden Mehmet Nurettin Abatayolu, TOK yöneticisi ara elektrik, su paralarn ödememi ve çevre düzenlemesi yapmam. Bunlar 4-5 ay önce bizi madur edip kaçm. Yeni gelen yönetim de bize; Aidat 60 TL ve ekstradan 200 TL de para vereceksiniz. diyor. Eski yönetici paray vermeyince TEDA da 3 gündür bizim ara elektriklerimizi kesmi durumda. eklinde konutu.

ESK YÖNETM, FATURA PARALARINI YATIRMADII çN TEDA GELP ELEKTRKLERMZ KEST

TOK yönetimince faturalar yatrlmadndan dolay elektriklerinin kesildiini belirten site sakinlerinden Tayyip Konaç, Bu konutlar devlet bize verdi. 5 senedir biz bu konutlardaki elektrik, su parasn vermiiz ama bizden fatura paralarn alan irket fatura paralarn yatrmad için TEDA gelip elektriklerimizi kesti. Biz fatura parasn alanlardan ikayetçi olacaz. Yetkililer bu soruna çözüm bulsun ve hakkmz arasnlar. talebinde bulundu.

Bayram Özmez ise, Buray alan irket her ay çevre düzenlemesi, elektrik ve su paras olarak 130 TL bizden resm belgeyle alyordu. Fakat bu irket, bizden aldklar faturalarn parasn meer yatrmyormu. ifadelerini kulland

Ana Sayfaya Git