Toki'den Yüzde 20 İndirim Geldi

TOKİ tarafından borcunu erken ödeyip tapusunu hemen almak isteyen konut ve iş yeri alıcılarına yönelik her yıl yapılan yüzde 20 indirim kampanyasına başvurular 24 Nisan 2018 tarihinde başlıyor.

Haberler 09.04.2018 - 09:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Babakanlk Toplu Konut daresi (TOK) tarafndan borcunu erken ödeyip tapusunu hemen almak isteyen konut ve i yeri alclarna yönelik her yl yaplan yüzde 20 indirim kampanyasna bavurular 24 Nisanda balayacak.

TOK Bakan Ergün Turan, borcunu erken kapatp tapusunu almak isteyen konut ve i yeri alclarndan gelen youn talep nedeniyle geri ödemeleri devam eden gayrimenkuller için indirim kampanyas düzenlendiini söyledi.

Vatandalarn bu yöndeki beklentileri üzerine 2018 yl için indirim kampanyasnn tarihi ve koullarnn belirlendiini dile getiren Turan, bu yl ki indirim kampanyasnda esnek ödeme plan yaptklarn vurgulad.

Turan, Yüzde 20 indirim kampanyamzdan bütün borç bakiyesini kapatamayacak vatandalarmz da yararlanabilecek. Borcun tamamn kapatamayacak vatandalarmz borç bakiyesinin yüzde 25inden az olmamak artyla yaptklar pein ödemelerde yüzde 20 indirim kampanyasndan faydalanabilecek. dedi.

- Son bavuru tarihi 18 Mays

Turan, kampanyadan yararlanmak isteyen konut ve i yeri alclarnn 24 Nisan-18 Mays tarihlerinde ilgili bankaya bavuruda bulunabileceini kaydederek, Kampanyadan yararlanmak isteyen vatandalarmzn son bavuru tarihine kadar bavurularn yapmas gerekir. Bu tarihten sonra yaplacak borç kapatmalarnda söz konusu indirim oranndan yararlanlmas mümkün olmayacak. diye konutu.

ndirim uygulamas kapsamna alnan projelerdeki konut ve i yeri alclarnn bavuru tarihi itibariyle TOKye ödemekle yükümlü olduklar aidat ve emlak vergisi gibi herhangi bir borcunun bulunmamas gerektiini vurgulayan Turan, Kampanyamzdan, satlar 2016 sonuna kadar gerçekletirilmi ve geri ödeme taksiti 2016 sonuna kadar balam olan konut ve i yerleri sahipleri yararlanacak. Vadesi 12 ay ve daha az kalan projelerimiz indirim kampanyasna dahil edilmemitir. ifadelerini kulland.

Turan, kampanyalarn belirli prosedürlere ve vatandalarn durumuna göre yapldn belirterek, yaz aylarnda indirim kampanyas yapldnda çok sayda vatandan köyünde, tatilde olduunu, bunun için indirim kampanyasn bahar aynda yaptklarn söyledi.

Geçen yl borcunu ödeyip tapusunu hemen almak isteyen konut ve i yeri alclarna yönelik indirim kampanyasndan 17 bin 706 kiinin faydalandn hatrlatan Turan, 950 milyon 767 bin liralk borcun kapatld bilgisini verdi.

Turan ayrca, kampanya kapsamndaki konut alclarnn borç bakiyelerini kapatarak söz konusu indirimden faydalanmak istemeleri halinde Gayrimenkul Sat Sözlemesini imzalam olduklar arac bankalardan konut kredisi kullanabileceklerini de sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git