Toplamda 4 bin TL...

Memur maaşları, emekli aylıkları ve asgari ücretlilere yapılan zamdan sonra milyonlarca emekliye verilen bayram ikramiyelerinde de bu sene zam olacağı gündeme geldi.

Haberler 22.02.2022 - 10:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HABER MERKEZ

2018 ylndan beri her yl Ramazan ve Kurban Bayram olmak üzere ylda iki kere emekli vatandalara biner lira ikramiye ödeniyor. 2021 ylnda ise 1100 TL ikramiye ödenmiti. 2022 yl itibaryla beraber pek çok kalemde önemli iyiletirmeler yapld. Yaplan iyiletirmeler sonras ise gözler bayram ikramiyelerine çevrildi.

Emekliler tarafndan maalarda olduu gibi ikramiyelerde de önemli bir art talep edilirken, enflasyon rakamlar dorultusunda konuyla ilgili çalmalar da balad.

TOPLAMDA 4 BN LRA

Geçtiimiz yl bayram ikramiyeleri bin 100 lira olarak hesaplara yatrlrken, bu yl kulislerde neredeyse yüzde yüze yakn bir zam yaplp hesaplara yatrlaca konuuluyor.

kramiyeler ise; Ramazan Bayramnda 2 bin, Kurban Bayramnda da 2 bin ödenerek toplamda 4 bin liray, emeklilerin hesaplarna yatrlmas planlanyor. Konuyla ilgili çalmalar sonras son karar Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan duyuracak.

KMLER BAYRAM KRAMYES ALABLYOR?

SSK, Ba-Kur ve emekli sand emeklileri

ehit yaknlar ve gaziler

Ölüm ayl alanlar

Vazife ve harp malullüü ayl alan er ve erbalar,

Geçici köy korucular

eref ayl alanlar

ampiyon sporcular,

Kore, Kbrs ve stiklal Sava gazileri,

Terörden zarar görmesi nedeniyle aylk balanan siviller ve hayatn kaybedenlerin hak sahipleri bayram ikramiyesinden faydalanabiliyor.

Ana Sayfaya Git