Toplarla Vuruluyor

TÜRK Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından Suriye'nin Afrin bölgesindeki PYD-YPG/PKK ve DEAŞ'lı teröristleri etkisiz hale getirmek için başlatılan 'Zeytin Dalı Harekatı', 7'ncı gününe girdi. TSK ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) birlikleri yoğun yağmur ve sise rağmen zorlu coğrafyada Afrin'e doğru ilerlerken, gece boyunda top sesleri duyuldu. Kilis'te teröristlerin ateşlediği roketin isabet ettiği Çalık Camii'ndeki hasarın boyutu da gündüz ortaya çıktı.

Haberler 26.01.2018 - 00:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türk Silahl Kuvvetlerinin cumartesi günü saat 17.00de 72 sava uçann havalanmas ile balatt Zeytin Dal Harekatnda bugüne kadar 287 terörist etkisiz hale getirilirken 3 asker de ehit dütü. Afrindeki PYD-YPG/PKKllarn Hatay ve Kilise att roketlerle ise Reyhanlda 1 Suriyeli, Krkhanda EnerjiSa çalan ahin Elita yaamn yitirirken önceki akam saatlerinde Kiliste tarihi çalk Camii ile bir eve isabet eden roketli saldrda ise 3 çocuk babas Muzaffer Aydemir ile Suriyeli 3 çocuk babas Tark Tabak yaamn kaybetti.

Gece boyunca ise TSKnn Suriyeye geçi yapt Kilis ile Hatayn Hassa, Krkhan, Kumlu ve Reyhanl ilçelerinde top atlar duyuldu. Askerler ile ÖSO birliklerinin youn ya ve sise ramen Afrine ilerleyii sürüyor, Türkiye snr ile Afrin arasndaki birçok köyün ise kontrolü saland.

ROKET DÜEN CAMDE BÜYÜK HASAR

Kiliste dün teröristlerin ateleyip isabet ettii kent merkezinde bulunan tarihi çalk Camiindeki hasarn boyutu gündüz ortaya çkt. Terzi Muzaffer Aydemir ile Suriyeli Tark Tabakn yaamn yitirdii saldrda roketin isabet ettii kubbenin büyük bölümü ykld. çalk Hac Ali lakapl, Hac Bin Mehmet Aa tarafndan 1682 ylnda At Mahallesinde ina ettirilen 3 kapl girii bulunan 336 yllk cami içi de kullanlamaz hale gelirken, çevresindeki evlerde de hasar olutu. Duvarlar da yklan camide olas bir ykma kar polis tarafndan güvenlik eridiyle kapatld. Camide ksa süre içerisinde temizlik ve onarm çalmalar balatlaca belirtildi.

KEKE BEN DE EHT OLSAM

Saldrda namaz klarken ar yaralanan ve hastanede hayatn kaybeden Muzaffer Aydemirin geçen sal günü esnaf ziyareti srasnda Kilis Valisi Mehmet Tekinarslan ve Kilis Belediye Bakan Hasan Karaya Allah kazadan beladan korusun. Allah devletimizi milletimizi korusun. Benim zamanmda Kore vard. Keke beni de askere alsalar, ben de ehit olsam dedii ortaya çkt. Kilis Belediye Bakan Hasan Kara, sosyal medya hesabndan Aydemirin de bunduu esnaf grubuyla çekilen fotoraf paylap öyle yazd:

Dün gerçekletirdiimiz esnaf ziyaretimizde merhum Muzaffer Aydemir aabeyimiz ile görümütük. Kendisi keke beni de askere alsalar ben de ehit olsam diyordu. Bugün yaplan roket saldrsnda istedii ehitlik mertebesine eriti. Merhum terzi Muzaffer aabeyimize Allah rahmet, kederli ailesine basal diliyoruz.

VATAN SAOLSUN

Yaamn yitiren Muzaffer Aydemirin kz Gülendam Sarolu, Babam kimseye nasip olmayacak mertebeye ulat. Allah herkese bu mertebeyi nasip etsin. Vatan sa olsun. Onun istedii ehitlikti. Beni askere gönderin ehit olacam diyordu dedi.

Muzaffer Aydemirin gelini Azize Aydemir ise Acmz büyük oktayz ancak vatan sa olsun. ehit oldu, kime nasip olur böyle ölüm. Namaz kld srada, secdedeyken ehit oldu diye konutu.

Saldrda hayatn kaybedenlerden Suriyeli Tark Tabakn kardei Muhammed Tabak da, aabeyinin 5 yl önce savatan kaçarak Türkiyeye geldiini anlatt.

5 K TABURCU EDLD

Bu arada camiye düen roketle yaralanan 6 kiinin hastanedeki tedavisi devam ederken, 100 metre mesafedeki Yahya Saidin evine isabet eden roketle yaralanan 5 kii ise taburcu edildi.

ATAK HELKOPTERLER VURDU

Akpnar ve Davutpaa mahalleleri yaknndaki snr hattn 2 Atak helikopteri ate altna ald. Reyhanl ilçesi Akpnar ve Davutpaa mahalleleri üzerinde önce keif uçuu yapan 2 Atak helikopteri, snr hattnda aralklarla 20 dakika boyunca ate açp bölgeden ayrld.

HAVANLARDA EHT SMLER

Mehmetçik, Zeytin Dal Harekat srasnda ehit düen silah arkadalarn unutmad. Teröristlerce açlan ate sonucu ehit düen Piyade Üstemen Ouz Kaan Usta, Piyade Astsubay Üstçavu Musa Özalkan ve Piyade Uzman çavu Mehmet Muratdann isimlerinin yazld havan mühimmat, yaplan atla terörist grubun bulunduu hedefi vurdu.

TANKLARI GÖRÜNCE KAçTILAR

Zeytin Dal Harekat kapsamnda TSK ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) mensuplar tarafndan Afrin krsalnda yakalanan ve çkarldklar mahkemece tutuklanan üç terörist, ifadelerinde örgütte yaananlar anlatt.

Teröristler, PYDnin kendilerini ölümle tehdit ettiini, zorla örgüte katldklarn ileri sürdü.

PYDnin, Ailenizi ve sizi öldürürüz diyerek örgüte eleman temin ettiini savunan teröristler, örgüte katlanlara 45 gün silah eitimi verildiini aktard.

Eitimlerin ardndan örgüt üyelerinin bölgeye yönlendirildiini öne süren PYDliler, Zeytin Dal Harekat öncesinde Suriyenin Adamanl Köyünde yaklak 30 PYD mensubunun bulunduunu bildirdi.

HAREKATIN YÜRÜTTÜÜ SAHA

Zeytin Dal Harekatnn balamasyla örgüt içerisinde yaananlar anlatan teröristler, operasyonla örgüt içerisinde korku yaandn dile getirdi.

Teröristler, Türk askerinin operasyonuyla örgüt içerisinde panik yaand. lk olarak tanklarn snra yaklatn gördük. Tanklarn giriiyle köydeki bütün örgüt mensuplarnn kaç balad. Biz kaçamadk ve yakalandk. ifadelerini kulland.

Bölgeden kaçanlar arasnda örgütün sözde komutanlarndan birisinin de olduunu aktaran teröristler ifadelerinde, örgüt içerisinde ABDnin PYDye silah ve yaam malzemesi yardm yaptnn anlatldn kaydetti.

Ana Sayfaya Git