Toplu ulaşım yasaklansın

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Karayolu Yolcu Taşımacılığı Meclisi Başkanı Mustafa Yıldırım, Çin'in Vuhan şehrinde ortaya çıkan ve tüm dünyayı tehdit eden yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) yayılmasını önlemek amacıyla toplu ulaşım faaliyetlerinin, zorunlu haller dışında durdurulmasını isteyerek, “Zorunlu hallerin tanımı yapılarak, haber kanallarıyla topluma duyurulması ve denetim altına alınması gerekir.” dedi.

Haberler 23.03.2020 - 10:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yldrm, dünyay sarsan Kovid-19 salgnn Türkiyede de yaylmaya baladn belirterek, yaylma hznn durdurulmas için sektör temsilcilerinin, bal olduklar bakanlklar ve ilgili bürokratlaryla elektronik ortamda komisyonlar kurulmasn istedi.

Söz konusu komisyonlarda önlemlerle ilgili ortak alnacak kararlarn hzla uygulamaya konulmas gerektiini ve ayn yöntemin yerel yönetimler tarafndan da uygulanmasn talep eden Yldrm, öyle konutu:

TOPLU ULAIM YASAKLANSIN

ehir içi veya ehirler aras toplu ulam araçlar, ehirlerin ve ülkenin klcal damarlar gibi her noktaya insan tayarak salgnn yaylma hzn artrmaktadr. Araçlarn küçük hacimleri içinde onlarca, yüzlerce insan uzun süre bir arada seyahat ederek risklerin geometrik olarak artmasna neden olmaktadr. Ayn risk sektör çalanlarn virüs tayc durumuna getirerek aileleri ve iliki içinde olduklar sosyal çevrelerini tehdit etmektedir. Özellikle toplu ulam faaliyetleri, zorunlu haller dnda durdurulmal. Zorunlu hallerin tanm yaplarak, haber kanallaryla topluma duyurulmas ve denetim altna alnmas gerekir.

Yolculuk yapacak insanlarn salk kontrolünden geçmesinin salanmasn isteyen Yldrm, Sefere çkacak otobüslerin dezenfekte ilemleri kamu otoritelerinin denetiminde yetkin kurulular tarafndan yaplmaldr. ifadelerini kulland.

Yaylma hznn salgn önlemleriyle ilgili kararlarn ve uygulamalarn sadece az saydaki kamu otoritelerine braklma noktasn atn anlatan Yldrm, bu durumun toplumsal seferberlii zorunlu kldn söyledi.

Kara yolu tamacl sektör temsilcisi olarak ilgili bakanlklara ve CMERe yaz yazarak önerilerini ilettiklerini dile getiren Yldrm, sektör temsilcileri olarak mücadelenin tabana yaylmas konusunda ilgili bakanlklar, bürokratlar ve yerel yönetimlerle karar ve uygulama süreçlerinde iletiim kanallarn kullanarak destek olmaya hazr olduklarn kaydetti.

Ana Sayfaya Git