Torbacılara şafak baskını

Sur ilçesinde "torbacı" diye tabur edilen uyuşturucu satıcılarına, şafak baskını yapıldı. Hava destekli operasyonda, çok sayıda kişi gözaltına alındı, polisi gören şüpheli eroini tuvalete döktü.

Haberler 23.04.2017 - 10:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Polis, merkez Sur lçesinde torbac olarak adlandrlan uyuturucu satclarna yönelik helikopter ve özel harekat timlerinin de katld 500 polisle, 16 ayr noktaya hava destekli e zamanl operasyon düzenledi.

Emniyet Müdürü Tacettin Aslann yönettii operasyonda, 21 üpheliye yönelik 16 adreste e zamanl düzenlenen operasyonda, 9 kii gözaltna alnd. Dedektör köpeklerin de desteiyle yaplan operasyonda, esrar ve eroinin yansra av tüfei, tüfee ait 60 fiek ve pala ele geçirildi.

AFAKTA BASKIN

Operasyonda polisin uyarlarna ramen açlmayan kaplar, özel harekat timleri krarak içeri girdi. Girilen evlerin birinde yaplan aramada, bir üpheli, polisi görünce miktar henüz belirlenemeyen eroini tuvalete döktüü belirlendi. üphelilerin emniyetteki ilemleri sürüyor.

l Emniyet Müdürlüü Narkotik Suçlarla Mücadele ube Müdürlüü ekipleri, Lice ilçesinden temin edilen esrarn kentte piyasaya sürülecei bilgisine ulat. Polis ekipleri, uyuturucunun getirilecei kamyonetin tespit edilmesi üzerine operasyon balatt. Kamyonetteki aramada, 410 kilo 220 gram esrar ele geçirildi.

DYARBAKIRda polis, merkez Sur lçesinde torbac olarak adlandrlan uyuturucu satclarna yönelik helikopter ve özel harekat timlerinin de katld 500 polisle, 16 ayr noktaya hava destekli e zamanl operasyon düzenledi. Emniyet Müdürü Tacettin Aslann yönettii operasyonda, çok sayda kii gözaltna alnrken, polisi gören bir üpheli eroini tuvalete döktü.

BÜYÜK OPERASYON

Diyarbakr Cumhuriyet Savclnn talimatyla Emniyet Müdürlüü Narkotik Suçlarla Mücadele ube Müdürlüü ekipleri, merkez Sur lçesinde torbaclara yönelik saat 05.00te e zamanl operasyon düzenledi. Diyarbakr Emniyet Müdürü Tacettin Aslann yönettii Özel Harekat ube Müdürlüü ekipleri ile Terörle Mücadele ubesi ekiplerinin de katld katld operasyonda 500 polis görev ald. Havadan polis helikopterinin de destek verdii operasyonda, önceden belirlenen ev ve i yerinin arasnda bulunduu 16 ayr noktaya e zamanl baskn yapld.

AFAKTA BASKIN

Özel eitimli narkotik köpeklerinin de kullanld operasyonda polisin uyarlarna ramen açlmayan kaplar, özel harekat timleri krarak içeri girdi. Girilen evlerin birinde yaplan aramada, bir üpheli, polisi görünce miktar henüz belirlenemeyen eroini tuvalete döktüü belirlendi.

TORBACI EBEKES

Belirlenen adreslerin yan sra metruk binalarda da arama yapan polis çok sayda uyuturucu hap ile esrar ele geçildi. Sata hazr fiek olarak tabir edilen esrarn da ele geçirildii operasyonda çok sayda kii gözaltna alnd. Emniyet yetkilileri operasyonun özellikle okul önlerinde ve mahalle aralarnda torbac olarak nitelendirilen kiilere yönelik yapldn belirterek vatandan huzur ve güvenini salamak amacyla operasyonlarn artacan belirtti. Operasyon sonucu ele geçirilen uyuturucu miktar yaplacak tespitlerden sonra açklanacak.

PYASAYA SÜRMEK STERKEN

l Emniyet Müdürlüü Narkotik Suçlarla Mücadele ube Müdürlüü ekipleri, Lice ilçesinden temin edilen esrarn kentte piyasaya sürülecei bilgisine ulat. Polis ekipleri, uyuturucunun getirilecei kamyonetin tespit edilmesi üzerine operasyon balatt. Kamyonetteki aramada, 410 kilo 220 gram esrar ele geçirildi. Diyarbakr-Silvan karayolunda bir araçta yaplan aramada da 7 kilo 20 gram metamfetamin bulundu. Operasyonlarda gözaltna alnan 4 kii emniyetteki ilemlerinin ardndan sevk edildikleri adli mercilerce tutukland.

AHIRDA UYUTURUCU

Vann Edremit ilçesinde bir ahr ve evdeki aramalarda 85 kilo 412 gram eroin, 2 uzun namlulu silah ve tabanca ele geçirildi.

l Emniyet Müdürlüünden yaplan açklamaya göre, uyuturucu ticareti, nakli veya depolanmas faaliyetlerini yürütenlere yönelik çalmalar devam ediyor.

Bu kapsamda ihbar üzerine polis ekipleri, Kuruba Mahallesi Serhat Sokandaki bir ahr ve evde arama yapt. Ekipler, 85 kilo 412 gram eroin, 2 kalanikof marka uzun namlulu silah, tabanca, 182 fiek, pres makinesi ve hassas terazi buldu.

Operasyonda L.T. ve O.T. uyuturucu paketlerken yakaland.

Gözaltna alnan zanllar emniyete götürüldü.

Mardinde uyuturucu operasyonu

KIZILTEPEDE YOL ARAMASI

Mardinin Kzltepe ilçesinde, l Emniyet Müdürlüü Narkotik Suçlarla Mücadele ube Müdürlüü ve stihbarat ube Müdürlüü koordinesinde ilçe giriinde durumundan üphelenilen bir otomobil durduruldu.

Otomobilde yaplan aramada, çeitli yerlere gizlenmi 16 kilo 424 gram esrar ele geçirildi.

Araçta bulunan ve gözaltna alnan Hasan K. ve Ebubekir Önün emniyetteki ilemleri sürüyor.

Ana Sayfaya Git