Tren faciası

EDİRNE'nin Uzunköprü ilçesi ile İstanbul Halkalı seferini yapan yapan yolcu treninin 6 vagonu, Tekirdağ'ın Muratlı ile Çorlu ilçeleri arasındaki Sarılar Mahallesi'nde raydan çıkarak devrildi.

Haberler 09.07.2018 - 10:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Salk Bakanl Müstear Eyüp Gümü, ilk belirlemelere 10 kiinin hayatn kaybettiini, 73 kiinin de yaralandn söyledi. Tekirda Valisi Mehmet Ceylan, hava artlarndan kaynaklanan teknik bir nedenle kazann meydana geldiini belirterek, Maalesef yarallarmz var, ölülerimiz var. Yarallarmzn büyük bölümü hastanelere sevk edildi. Emniyet, jandarma tüm ekipler olay yerinde çalmalar devam ediyor dedi.

Edirnenin Uzunköprü ilçesinden 120 yolcusu ile stanbul Halkal gitmek üzere hareket eden yolcu treni saat 15.45 sralarnda Tekirdan Muratl ile çorlu ilçeleri arasndaki Sarlar Mahallesinde raydan çkarak devrildi. Metrelerce sürüklenen trende bulunan yolcular büyük korku ve dehet yaad. Can pazarnn yaand kazada ilk belirlemelere göre 10 kii hayatn kaybederken, 73 kii de yaraland. Kazann hemen ardndan yara almadan kurtulan yolcular, vagonlarda bulunan yarallar dar çkartmaya çaln, demiryolu çevresi insan ynyla doldu.

EKPLER KAZA YERNE ULAMAKTA GÜçLÜK çEKT

Bölgeye ilk olarak yaknda bulunan Sarlar Köyü Muhtar Fuat Döner imle köylüler ulat. Kazazedeleri ilk yardm köylüler yaparken, Sarlar Köyü Muhtar Fuat Döner, Bölgeye araçla ulam çok zor. Benim gördüüm kadaryla 6 vagon raylardan çkp devrilmi durumdu. Yarallara ilk gelen salk ekipleri müdahale ediyor. Buradaki yarallar tahliye etmek için havadan müdaha gerekir dedi.

çFTLKTE KRZ MERKEZ KURULDU

Kaza ihbarnn ardndan jandarma, polis ve salk ekipleri olay yerine gitmek üzere hareket etti. Ancak bölgenin youn ya almas ve yol olmamas nedeniyle ekipler kaza yerine ulamakta büyük güçlük çekti. Kazann yaand bölgeye ulaan salk, AFAD, itfaiye ekipleri, yarallar ilk müdahaleyi olay yerinde yapt. Yarallar, köylülere ait traktörlerle yaknlarda bulunan bir çiftlie götürüldü. çiftlikte kriz masas oluturulurken, salk ekipleri yarallara müdahalede bulunduktan sonra ambulanslar ve hava ambulanslaryla hastanelere kaldrld.

Bu arada kazadan yara almadan ya da hafif yaral olarak kurtulanlar da dier yarallar yardm etmek için büyük çaba harcad görüldü. Olay yerinde yarallar hastanelere sevk etmek için çok sayda ekipler çalmalarn sürdürüyor. Salk Bakanlnn hav aambulanslarnn yan sra Türk Silahl Kuvvetlerine ait hava ambulanslar da devreye sokuldu.

SALIK BAKANLII: 10 ÖLÜ 73 YARALI

Salk Bakanl Müstear Eyüp Gümü, stanbul-Kapkule seferini yapan tren kazasnda ilk belirlemelere 10 kiinin hayatn kaybettiini, 73 kiinin yaralandn söyledi. Bölgeye 100ün üzerinde ambulans sevk edildii bildirildi.

VAL: KAZANIN NEDEN HAVA MUHALEFET

Tekirda Valisi Mehmet Ceylan, kazada 6 vagonun da devrildiini söyledi. Vali Ceylan, hava artlarndan kaynaklanan teknik bir nedenle kazann meydana geldiini belirtti. Arazinin çamurlu olmas nedeniyle bölgeye paletli araçlarn da sevk edildiini belirten Vali Ceylan, Maalesef yarallarmz var, ölülerimiz var. Ölü konusunda net bir rakam veremiyoruz, çalmalar devam ediyor. Yarallarmzn büyük bölümü hastanelere sevk edildi. Emniyet, jandarma tüm ekipler olay yerinde çalmalar devam ediyor. dedi.

HAVA AMBULANSLARI

Salk Bakanl kaza yerine 2 hava ambulans sevk etti. Hava ambulaslar yarallar bölgeden alp, hastanelere tad. stanbul Büyükehir Belediyesi tfaiye Daire Bakanlndan yaplan açklamada da 6 kurtarma arac ve 24 kurtarma personelinin bölgeye sevk edilerek çalmalara destek verecei belirtildi. Ayrca çevre ilçelerden de çok sayda ekipler kaza bölgesine sevk edildi.

KAN ANONSU

Tekirda çorlu ilçesi Belediye Bakanl, kazada yaralanan ve hastaneye kaldrlan yarallar için acil kan verilmesi çarsnda bulundu. Belediyeden yaplan açklamada, Sarlar mahallemizde meydana gelen tren kazasnda yaralanan vatandalarmz için her gruptan acil kana ihtiyaç vardr. Vatandalarmzn bata çorlu Devlet Hastanesi olmak üzere çorludaki tüm hastanelere kan vermek üzere bavurmalar önemle rica olunur denildi.

BAKANLIK: 362 YOLCU 6 MÜRETTEBAT VARDI

Ulatrma Denizcilik ve Haberleme Bakanl, Tekirdan çorlu ilçesinde meydana gelen tren kazasyla ilgili açklama yapt. yaplan saçklamada, 08 Temmuz 2018 tarihinde Uzunköprü-Halkal arasnda 6 vagon, 362 yolcu ve 6 personel ile seferini yapan 12703 trenin Balabanl-çorlu aras kilometre162de seyri esnasnda, saat 17.00 sralarnda dizide bulunan 5 vagon raydan çkarak devrilmitir denildi.

KAZANIN NEDEN AIRI YAILAR

Kazann bölgede meydana gelen ar yalardan kaynakland belirtilen Bakanlk açklamasnda u ifadelere yer verildi:

Kazann ar yamur yalar nedeniyle menfez ile ray arasndaki topran boalmas nedeni ile meydana geldii tespit edilmitir. Arama kurtarma ekipleri, kaza yerine intikal etmitir. Yarallara gerekli müdahaleler hzla yaplmaktadr. çileri Bakanl, Salk Bakanl ile Ulatrma, Denizcilik ve Haberleme Bakanl koordineli bir ekilde çalmalar balatlmtr. Salk Bakanlnn ambulans helikopterleri, çileri Bakanlnn kurtarma helikopterleri, olay yerine varmtr. TCDDye ait vinçli kurtarma yardm ekibi Halkaldan hareket etmi olup olay yerine gidiyor. Alpulludan Arama Kurtarma araçlar da olay yerine sevk edilmitir. Ulatrma, Denizcilik ve Haberleme Bakan Ahmet Arslan, Ankaradan hareket etmi olup, kaza yerine gitmekedir. Ulatrma Denizcilik ve Haberleme Bakanlnda Müstear Suat Hayri Aka Bakanlnda kriz merkezi oluturulmutur. çorluda ise Tekirda Valisi Mehmet Ceylan Bakanlnda kriz merkezi kurulmu olup, bakanlmz ile koordineli bir ekilde çalmalar sürdürmektedir. Kaza ile ilgili gelimeler yakdan takip edilmekte olup konuyla ilgiyi yeni bilgiler edinildikçe gerekli açklamalar kriz merkezimiz tarafndan yaplacaktr.

Ana Sayfaya Git