Trump Yardımı Dondurdu!

ABD Başkanı Trump'ın, Dışişleri Bakanlığına, Suriye'de terör örgütü YPG/PKK'nın kontrol ettiği alanların yeniden inşası için ayrılan 200 milyon dolarlık yardımı dondurma talimatı verdiği bildirildi

Haberler 01.04.2018 - 11:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ABD Bakan Donald Trumpn, Dileri Bakanlna, Suriyede ABD öncülüündeki DEA kart uluslararas koalisyonun desteiyle terör örgütü YPG/PKKnn kontrol ettii alanlarn yeniden inas için ayrlan 200 milyon dolarlk yardm dondurma talimat verdii bildirildi.

Wall Street Journal gazetesine konuan Amerikal yetkililer, Beyaz Sarayn ABDnin Suriyede gelecekteki rolünü deerlendirdiini iddia etti. Yetkililer bu deerlendirme sürecinde koalisyonun Suriyede operasyon gerçekletirdii alanlarn istikrar için yaplmas planlanan 200 milyon dolarlk yardmn dondurulduunu kaydetti.

Gazete, yetkililerin Beyaz Sarayn söz konusu talimat Trumpn perembe günü ABDnin ordusunun Suriyeden çekileceine ilikin çkna paralel olarak verdiini belirtti.

Yetkililer ayrca Trumpn, ABD Dileri Bakanlnn Suriyenin inas için ek 200 milyon dolar ayrdna dair haberler üzerine söz konusu fonun durdurulmasn istediini öne sürdü.

Gazete, DEA kart mücadelenin Suriyede son zamanlarda çkmaza girmesinin de Trumpn böyle bir karar almasna neden olduu iddiasnda bulundu.

BEYAZ SARAY YARDIMI DONDURDU

Talimatn önceki gün Beyaz Saray Özel Kalem Müdürü John Kelly tarafndan Dilerine vekalet eden John Sullivana iletildii bilgisi paylald.

200 milyon dolarlk ek fon sözü eski Dileri Bakan Rex Tillerson tarafndan ubat aynda Kuveytte yaplan DEA kart koalisyon toplants srasnda verilmiti.

Trump, Ohio eyaletinde düzenlenen mitingde, Suriyeden çok yaknda çkacaz. (Bölgedeki) Dier insanlar artk onunla ilgilensinler. Halifelik diye adlandrdklar eyi yüzde 100 bitireceiz. (DEAn elinden) Hepsini geri alacaz. ifadelerini kullanmt.

Tartmalara neden olan bu açklama üzerine ABD Dileri Bakanl Sözcüsü Heather Nauert, ABDnin Suriyeden çekileceine dair bir plandan haberlerinin olmadn söylemiti.

ABD Savunma Bakanl (Pentagon) ise konuyla ilgili sorular Beyaz Saraya yönlendirmi ve Bakan Trumpn sözlerinden tam olarak neyi kastettiini bilmediklerini ifade etmiti.

Ana Sayfaya Git