TSK İç Hizmet Yönetmeliği'nde değişiklik

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre askerlik hizmetini yapmakta iken vefat eden erbaş ve erlerin mezarlarının yapım giderleri, ilgisine göre Milli Savunma Bakanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı veya Sahil Güvenlik Komutanlığı bütçesinden karşılanacak

Haberler 15.05.2018 - 09:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türk Silahl Kuvvetleri ( TSK) ç Hizmet Yönetmeliinde Deiiklik Yaplmasna Dair Yönetmelik, Resmi Gazetede yaymland. Buna göre, er ve erbalarn izinlerini düzenleyen maddede deiiklik yaplarak buna yeni fkralar eklendi. Kendisinin veya ailesinin ikamet ettikleri garnizonlara datm olup, evci çkanlarn evcilik ilemleri iptal edilir ve datmlar baka garnizonlara yaplr maddesi kapsamndan sözlemeli erba ve erler çkartld.

Ayrca yaplan düzenleme ile annesi, babas, ei ile evli erkek ve kz kardelerinin geçici veya daimi ikamet ettii yerlerde görev yapan sözlemeli erba ve erlere birlik ihtiyaçlar dikkate alnarak gece yats izni verilebilecek.

MEZAR GDERLER KARILANACAK

Söz konusu yönetmelikte Hastalanan Er Ve Erbalar Hakknda Yaplacak lemler bölümünde de deiiklik yapld. Cenaze giderlerinin tanmnn da yapld deiiklie göre, cenaze giderleri, cenazenin defnedildii yerin en yüksek rayicine göre ödenecek. Cenaze sahiplerine acil ihtiyaçlarna binaen, cenaze masraflarna sarf edilmek ve bilahare mahsubu yaplmak üzere yeteri kadar avans, harcama yetkilisi mutemedine verilecek. Askerlik hizmetini yaparken vefat eden erba ve erlerin mezarlarnn yapm giderleri ilgisine göre Milli Savunma Bakanl, Jandarma Genel Komutanl veya Sahil Güvenlik Komutanl bütçesinden karlanacak.

ehitliklere defnedilmesine karar verilen erba ve erlerin mezar yapmna ilikin ilemlerde ehitlik Yönetmelii esas alnacak Yönetmelikte, Askeri Okullarda Nöbet bölümünde de deiiklie gidildi. Buna göre okul nöbetçi amirlii, okulda mevcut binba ve yarbaylar arasnda (zaruri hallerde yüzbalar da dahil edilebilir), okul nöbetçi subayl ise okulda mevcut astemen ile yüzbalar arasnda tutulacak.

Ana Sayfaya Git