TSK, Afrinli sivillere yardımlarını sürdürüyor

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Afrin'de terör örgütü YPG/PKK-DEAŞ'tan temizlenen köylerde sivillere insani yardım malzemeleri ulaştırırken, bölge teröristlerden kalma silahlardan temizleniyor. Diğer yandan TSK'ye ait SİHA'lar da terörist keskin nişancıları etkisiz hale getiriyor.

Haberler 20.02.2018 - 09:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Askeri kaynaklardan edinilen bilgiye göre, TSK, Zeytin Dal Harekat kapsamnda bugün terör örgütünden temizlenen kidam, eltah ve Merseva köylerinde arama tarama faaliyeti yapt.

eran beldesine bal söz konusu köylerde arama yapan birlikler, burada 20 kadn, 20 erkek ve 14 çocuktan oluan toplam 54 sivilin bulunduunu tespit ettikten sonra yaklak 1 aydr aç olduklar anlalan sivillere gda yardm yapt.

Ele geçirilen bölgelerde arama çalmalarn sürdüren ekipler, Racu beldesine hakim 687. Tepede ise 1 adet 14,5lik doçka tüfei ve 1 adet 12,7lik uçaksavar ele geçirdi.

- SHAlar terörist keskin nianclar avlad

Kara harekatnn yan sra silahl insansz hava arac (SHA) desteiyle de tespit edilen teröristler hedef alnyor.

Racu beldesine bal Dervi Obas bölgesinde keskin nianc olduklar tahmin edilen 2 terörist, bir SHA atyla öldürüldü.

eyh Hadid beldesine bal Bilal Köyün 1 kilometre güneyinde iki terörist, Cinderes beldesinin 2 kilometre batsnda zeytin aaçlar altndaki 4 terörist daha etkisiz hale getirildi.

SHAlarn tespit ettii baz terörist gruplar ve saklandklar yerler, F16 sava uçaklarnca imha edildi.

TSK ve operasyonlara destek veren ÖSO güçleri, harekatn bandan bu yana PYD/PKK igalindeki Afrinin 5 beldesinde biri belde merkezi, 50si köy, 3ü köy alt yerleim ve 18i stratejik da veya tepe olmak üzere 72 noktay örgütten kurtard.

Ana Sayfaya Git