TSK'da başörtü devrimi

MİLLİ Savunma Bakanlığı tarafından TSK Kıyafet Yönetmeliği'nde değişiklik yapıldı. Değişiklik ile TSK'da görevli bayanlar başörtü takabilecek.

Haberler 23.02.2017 - 09:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türk Silahl Kuvvetlerinde Genelkurmay karargah, kuvvet komutanlklar ve bal birliklerde görev yapan kadn subay ve astsubaylar artk baörtüsü takabilecek.

Milli Savunma Bakanlnca Türk Silahl Kuvvetleri Kyafet Yönetmeliinde Deiiklik Yaplmasna Dair Yönetmelik hazrland.

BAÖRTÜSÜ TAKABLECEK

Düzenlemeyle Türk Silahl Kuvvetleri Kyafet Yönetmeliinin Genel Hükümleri bölümüne eklenen maddede, Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri mensubu bayan subaylar, sözlemeli subaylar, astsubaylar, sözlemeli astsubaylar ve askeri örenciler ile bunlarn adaylar ve kursiyerleri, resmi üniformalaryla birlikte apka, bere veya kep altna balarna taktklar üniforma renginden istihkak olarak verilen desensiz giysileri yüzlerini kapatmayacak ekilde takabilirler ifadeleri yer ald. Yönetmelik Resmi Gazetede yaymlanmasnn ardndan yürürlüe girecek.

UYGULAMA BR MLATTIR

Öte yandan, Mardinde bulunan AK Parti Siyasi ve Hukuki ler Bakan Yardmcs ve MKYK üyesi, Zeynep Alk, baörtüsü yasann kaldrlmasna ilikin, Baörtüsü maduru bir kadn siyasetçi olarak bu yasaklarn kaldrlmasnda emei geçen herkese baörtüsü madurlar adna teekkür ediyorum. dedi.

Demokratikleme ve sivilleme noktasnda atlan admlara bir yenisinin daha eklendiini ifade eden Alk, TSKde görevli kadn subay ve astsubaylar ile askeri örencilerin istedikleri takdirde baörtüsü takabilmelerinin önünün açlm olmas, yasak ve snrlamalardan kurtulma ve özgürleme noktasnda olmas gereken noktaya ülke olarak, millet olarak daha da yaknlamamz beraberinde getirecektir. ifadelerini kulland.

Alk, baörtüsü yasa ile en temel insan hakk olan çalma hakknn, yllarca kadnlara yaplan ayrmclk nedeniyle ihlal edildiini, çada, ilerici diye kendilerini lanse eden kesimin de bu yasaklara çanak tuttuunu belirtti.

Ana Sayfaya Git