TSK'da Tel Rıfat için geri sayım başladı!

Zeytin Dalı Harekatı ile Afrin'in terör örgütü YPG'nin işgalinden kurtarılmasından sonra Tel Rıfat operasyonu için hazırlıklar başladı.Tel Rıfat'ta kontrolün sağlaması ile ABD'nin terör koridoru hayali tamamen suya düşecek.

Haberler 27.03.2018 - 10:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Zeytin Dal Harekat kapsamnda; Suriye snrn geçerek YPGnin elinde bulundurduu Afrinde bar ortamn salayan Türk Silahl Kuvvetleri, bölgedeki operasyonlarna kararllkla devam ediyor. Afrinin teröristlerden temizlenmesinden sonra, sra Tel Rfata geldi.

ERDOAN ARET VERD: SIRA TEL RIFATTA

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan dün Trabzonda yapt konumada Frat Kalkan Harekat ile ilk darbeyi vurduk. Ardndan Zeytin Dal Harekat ile terör koridorunu Akdenize balama çabasn kestik. Ksa sürede Tel Rfat da kontrol altna alp bu harekat amacna ulatracaz. diyerek operasyonun sinyalini verdi.

TSKDA GER SAYIM BALADI

Afrin operasyonuna balamadan önce TSK hem yerel kaynaklar hem de istihbaratdan son bilgileri alp harekata öyle balamt.Tel Frat için de uzun süredir TSK ayn hazrlklar yapt. Cumhurbakan Erdoann sinyali vermesi ile geri saym balam oldu.

ÖSO: 10 BN K TEL RIFAT çN HAZIR

Özgür Suriye Ordusu gruplarndan Sultan Murat Tümeni Komutan Fehim sa, Tel Rfata da hazr olduklarn belirterek Tel Rfata operasyon için 10 bin kii hazrz. Tel Rfat operasyonunun çok kolay olacan tahmin ediyorum, Hava artlar da çok uygun. Gerekirse ayn anda Menbiçe saldrma imkanmz var. Türk Silahl Kuvvetlerinin yardm ile iki operasyonu ayn anda açabiliriz dedi.

TERÖR KORDORU HAYAL OLACAK

Zeytin Dal Harekat ve Frat Kalkan Harekat ile oluturulan güvenli bölge arasnda yer alan Tel Rfat, Afrin ile El-Bab birbirine balayan kilit bir noktada.Tel-Rfatn güneyi rejim güçlerinin elinde. Bölgenin güneyi hariç etraf Türk ordusu tarafndan çevrilmi durumda. Tel Rfatn alnmasyla Zeytin Dal ile Frat Kalkan birletirilmi olacak ve bu hattn güvenlii tamamen salanacak. Türkiyenin Tel Rfatta kontrolü salamas durumunda, ABD tarafndan Kürt Koridoru olarak adlandrlan terör koridoru plan ar darbe alacak.

TEL RIFAT NEREDE?

Tel Rfat, Halep ilinin kuzeyinde, Halepten 40 kilometre uzaklkta, kuzeybat Suriyede bulunan bir ehirdir. Tel Rfatn hemen kuzeyinde Kilis bulunuyor. Hemen batsnda da Afrin yer alyor.

HALK MEHMETçK BEKLYOR

Zeytin Dal Harekat kapsamnda Afrinin PYD/PKK terör örgütünden temizlenmesini memnuniyetle karlayan Tel Rfat halk, kendi ehirlerinin de terör örgütlerinden kurtarlmas için ehir meydannda topland. Türk askerinin bir an önce bölgeye gelmesini isteyen Tel Rfatllar, Suriyeliler ve Türkler birdir sloganlar att.

Ana Sayfaya Git