Tsk'daki yetkiler başkan'da toplandı

TSK'ya ilişkin düzenlemelerde değişiklik

Haberler 10.07.2018 - 12:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Anayasada Yaplan Deiikliklere Uyum Salanmas Amacyla Baz Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Deiiklik Yaplmas Hakknda Kanun Hükmünde Kararname ile Genelkurmay Bakannn Görev ve Yetkilerine Ait Kanun ile Yüksek Askeri urann Kurulu ve Görevleri Hakknda Kanun yürürlükten kaldrld

Türk Silahl Kuvvetleri Personel Kanunundaki düzenlemeyle subaylarn rütbe bekleme süreleri Cumhurbakan kararyla uzatlp ksaltlabilecek

HABER MERKEZ

Türk Silahl Kuvvetlerinde (TSK) subaylarn bekleme süreleri Cumhurbakan kararyla uzatlp, ksaltlabilecek.

Anayasada Yaplan Deiikliklere Uyum Salanmas Amacyla Baz Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Deiiklik Yaplmas Hakknda Kanun Hükmünde Kararname, Resmi Gazetede yaymlanarak yürürlüe girdi.

703 Sayl KHK ile Genelkurmay Bakannn Görev ve Yetkilerine Ait Kanun ile Yüksek Askeri urann Kurulu ve Görevleri Hakknda Kanun yürürlükten kaldrld. Bunlara ilikin Cumhurbakanl kararnamesi yürürlüe girinceye kadar söz konusu kanun hükümlerinin uygulanmas devam edecek.

YETKLER CUMHURBAKANINDA

KHK ile Türk Silahl Kuvvetleri Personel Kanununda da baz düzenlemeler yapld. General ve amiraller de dahil subaylarn rütbe bekleme sürelerine ilikin yaplan düzenlemeyle, bu süreler Cumhurbakan kararyla uzatlp ksaltlabilecek.

Muvazzaf subaylarn terfilerinin her yl 30 Austos Zafer Bayram günü yaplmasna yönelik düzenleme kaldrlrken, orgeneral-oramirallerin Genelkurmay Bakanlna atanmalar için belirlenen ya haddi 67 olarak korundu. Genelkurmay Bakanlna atanan orgeneral-oramirallerin görevde kalma süresi ise söz konusu Kanunda belirlenen bekleme sürelerinden hariç tutuldu.

Ana Sayfaya Git