TSK'dan Kandil'e hava harekatı

Türk Silahlı Kuvvetleri'nce, Irak'ın kuzeyindeki Kandil bölgesine düzenlenen hava harekatında, bölücü terör örgütüne ait 4 hedef imha edildi

Haberler 13.08.2017 - 11:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türk Silahl Kuvvetlerince (TSK) Irakn kuzeyindeki Kandil bölgesine düzenlenen hava harekatnda, bölücü terör örgütüne ait 4 hedef imha edildi.

Genelkurmay Bakanlndan yaplan açklamaya göre, Hava Kuvvetleri Komutanlnca, sabah saatlerinde Irak kuzeyindeki Kandil bölgesine hava harekat düzenlendi.

Harekatta, keif ve gözetleme vastalaryla örgütü mensuplarnn silah ve mühimmat deposu ile silah mevzisi olarak kulland tespit edilen 4 hedef imha edildi. Görevini baaryla tamamlayan jetler, emniyetle üslerine döndü.

GRUP SORUMLUSU

Siirtin Eruh ilçesinde düzenlenen operasyonda sözde grup sorumlusu PKKl terörist etkisiz hale getirildi.

Valilikten yaplan açklamaya göre, Görendoruk köyü krsalnda gerçekletirilen ehit Güvenlik Korucu Abdurrahman Dündar Operasyonunda güvenlik güçleriyle teröristler arasnda çatma çkt. çatmada sözde grup sorumlusu olan bir PKKl terörist etkisiz hale getirilirken, olay yerinde M-16 piyade tüfei ve arjörü, 86 fiek, el bombas, emsiye ve çok miktarda örgütsel doküman ile yaam malzemesi ele geçirildi. Bölgede operasyon devam ediyor.

Ana Sayfaya Git