TSK'nin yeni "gözü" Retinar

Meteksan Savunma'nın milli imkanlarla geliştirdiği Retinar PTR Çevre Gözetleme Radarı, TSK envanterine girdi.

Haberler 04.04.2018 - 09:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Güvenlik güçlerinin envanterine, milli imkanlarla gelitirilen yeni bir ürün girdi. Türk Silahl Kuvvetlerinin (TSK) envanteri, Meteksan Savunmann Retinar PTR çevre Gözetleme Radar ile güçlendirildi.

Meteksan Savunma, snr ve kritik tesis güvenlii için gelitirdii Retinar PTR için ilk sipariini geçen yl yurt dndan ald.

Bir süredir Türkiyede güvenlik güçleri tarafndan sahada deerlendirilen Retinar PTR, ortaya koyduu baarl performans yurt içinde de siparie dönütürdü. TSK envanterine giren Retinar PTR, Kara Kuvvetleri Komutanl tarafndan da kullanlmaya baland.

Küçük boyutlar ve hafifliiyle öne çkan Retinar PTR, bu ürün ailesinin tanabilir modelini oluturuyor.

Retinar PTR, snr ve kritik tesis güvenliiyle mobil operasyonlarda çevre gözetleme görevini üstleniyor. ki personel tarafndan özel srt çantasnda rahatça tanabilen Retinar PTR, bu nedenle ihtiyaç duyulan her yerde kolayca kullanlabiliyor.

- Güvenli bölgeler oluturuyor

Tespit edilen hedefleri araç, insan veya hayvan olarak ayrt edebilmesi Retinar PTRnin en önemli özelliklerinden birini oluturuyor.

Retinar PTR, radar, tripod, güçlendirilmi dizüstü bilgisayar ve güç ünitesi olmak üzere 4 bileenden meydana geliyor. Sistem, modüler yapsyla kolay tanyor, hzl kuruluyor, basit kullanmyla en zor koullarda en hzl ekilde güvenli bölgeler oluturulmasna olanak salyor.

Radar sistemi, 5 dakikadan az sürede kurulabiliyor, uzman olmayanlar tarafndan da rahatlkla kullanlabiliyor.

Retinar PTR, 4 kilometreden insan büyüklüündeki hedefleri, 10 kilometreden araçlar tespit ve takip ederek snflandrabiliyor.

- Tehditleri önlemede zaman kazandryor

Kamera ve dürbün gibi görüntüleme sistemlerinin yeterli olmad hava ve k koullarnda da gelimi radar sistemiyle net sonuçlar veren Retinar PTR, araç üstü kullanm, wi-fi ile uzaktan eriim, tablet ve akll telefon uygulamalar gibi farkl kontrol seçenekleri sunuyor. Retinar PTR, mevcut kamera ve silah sistemlerine de entegre edilebiliyor.

Retinar PTR ile güvenli bölgeye yönelik hareketler kilometrelerce öteden hzl ekilde görülebiliyor, önlem alnabiliyor, bu da tehdidin etkisiz hale getirilmesinde ilave avantaj salyor.

Bu sistem, birlik ve kuvvet korumas, kritik tesis, havaalan, snr ve snr kaps, devriye güvenlii gibi görevlerde etkin ekilde görev yapabiliyor.

Ana Sayfaya Git